Tirgotāji: bez atvaļinājuma palikušie iedzīvotāji pērk dārgus mājsaimniecības priekšmetus

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasЖенщина выбирает сумку во время зимней распродажи
Женщина выбирает сумку во время зимней распродажи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turīgie Latvijas iedzīvotāji, kuri ir spiesti atteikties no atvaļinājuma ārzemēs, šobrīd aktīvi tērē naudu valstī.

RĪGA, 7. aprīlis – Sputnik. Latvijas Tirgotāju asociācijas vadītājs Henriks Danusēvičs pastāstīja, ka, kamēr vairums Latvijas veikalu ir spiesti šobrīd saskarties ar ekonomiskām problēmām, veikali, kas tirgo dārgākas preces, pagaidām neizjūt problēmas. Par to viņš paziņoja radio Baltkom ēterā.

Šāda situācija radusies saistībā ar to, ka turīgākie Latvijas iedzīvotāji, kuriem nācies atteikties no atvaļinājuma ārzemēs, šobrīd tērē naudu dzimtenē, uzskata Danusēvičs.

Пустые карманы - Sputnik Latvija
Ko darīt, kad beigsies nauda: Latvijas iedzīvotāji apspriež, kā izdzīvot pašizolācijā

"Tirdzniecības apjomi ekskluzīvāku veikalu tīklos saglabājas augstā līmenī, jo cilvēki, kuriem bija nauda braucieniem, tagad nekur nebrauc un atjaunina savas mājsaimniecības priekšmetus," sacīja viņš.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Latvijas Tirgotāju asociācija aicināja uzņēmumus izvērtēt savas iespējas un izlemt, vai tiem ir vērts slēgties ciet vai arī turpināt strādāt krīzes laikā.

Saskaņā ar Ekonomikas ministrijas rīkojumu, mazumtirgotājiem jāorganizē pircēju plūsma un jānodrošina, lai 4 kvadrātmetru platība vienlaikus neatrastos vairāk par vienu cilvēku. Vienlaikus tirgotājiem ir jānodrošina sociālās distancēšanās pasākumi (2 metru attālums starp cilvēkiem) ne tikai veikalos, bet arī pie veikalu ieejām, novēršot drūzmēšanos.

Ziņu lente
0