Latvijas Satiksmes ministrija atļāvusi ārzemju komandējumu reisus: kurš uz kurieni brauks

© AFP 2023 / PAUL ELLISПаром компании Stena Line
Паром компании Stena Line - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai dotos ārzemju komandējumā, Latvijas uzņēmumu darbiniekiem ir nepieciešams saņemt speciālu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atļauju.

RĪGA, 7. aprīlis – Sputnik. Latvijas satiksmes ministrs Tālis Linkaits ir izsniedzis atļauju četriem starptautiskiem prāmju reisiem uz Vāciju un Zviedriju. Tos varēs izmantot uzņēmumu darbinieki, kuriem ir nepieciešams doties ārzemju komandējumā. Raisi no Latvijas notiks 8., 9. un 10. aprīlī, prāmis no Zviedrijas uz Latviju izbrauks 13. aprīlī, tiek ziņots Satiksmes ministrijas mājaslapā.

Astotajā aprīlī, plkst. 23:59 Stena Line prāmis aties no Ventspils un pienāks Nīneshamnā, Zviedrijā, plkst. 7:30. Nākamajā dienā prāmis aties no Ventspils plkst. 10:00 un ieradīsies Zviedrijā plkst. 17:30.

Машина Службы неотложной медицинской помощи в Риге - Sputnik Latvija
Latvijā ar koronavīrusu inficētos neviens nevēlas vest uz mājām no slimnīcām

Desmitajā aprīlī, plkst. 10:00 prāmis aties no Liepājas un ieradīsies nākamajā dienā Trāvemindē plkst. 12:00.

Plkst. 8:30, 13. aprīlī, no Nīneshamnas uz Ventspili dosies prāmis ar darbiniekiem, kuriem ir jāatbrauc uz Latviju no ārzemēm. Tas ieradīsies Latvijā 13. aprīlī, plkst. 19:00.

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka Ministru kabinets 2. aprīlī apstiprināja grozījumus valdības rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, liekot Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai (LIAA) sniegt atbalstu uzņēmējiem, kuriem ir jāieved Latvijā vai, tieši pretēji, jānosūta savi darbinieki darbam citās Eiropas Savienības dalībvalstīs, vai kuriem ir jāpiesaista ārzemju darbinieki Latvijā.

LIAA koordinē šo darbinieku iekļaušanu Satiksmes ministrijas atļauto reisu pasažieru sarakstos.

Lai iesniegtu pieteikumu atļaujai doties komandējumā, ir jāaizpilda anketa LIAA mājaslapā.

Pasažieriem, kuri šādā veidā ieceļos Latvijā, arī būs jāievēro prasība par 14 dienu pašizolāciju.

Ziņu lente
0