Inficētie pamostas ar briesmīgu pašsajūtu: PVO nosauca pirmo Covid-19 simptomu

© Ed Jones / AFPВсемирная организация здравоохранения
Всемирная организация здравоохранения - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
PVO pārstāve nosauca primāros un precīzākos simptomus, kuri liecina, ka cilvēks ir inficējies ar koronavīrusu. Tāpat kļuvis zināms, cik ilgā laika periodā pēc atveseļošanās pacients turpina pārnēsāt slimību.

RĪGA, 6. aprīlis – Sputnik. Par pirmo koronavīrusa simptomu Pasaules Veselības organizācijas (PVO) pārstāve Margarēte Harisa nosauca nevis klepu, par kuru tik ilgu laiku runāts kā par galveno inficēšanās pazīmi, bet gan augstu temperatūru, vēsta RIA Novosti.

Pēc viņas sacītā, par inficēšanos ar koronavīrusu liecina augsta temperatūra (virs 38 grādiem) un drebuļi, kad cilvēki pamostas naktī ar briesmīgu pašsajūtu.

Сотрудники медицинского стационара на территории больничного комплекса в Коммунарке - Sputnik Latvija
Virusologs: jaunais koronavīruss ienācis cilvēces dzīvē uz mūžīgiem laikiem

Pacienti stāsta, ka pamostas nakts vidū pusdullumā, jūtas briesmīgi, nesaprot, kas notiek. Inficētiem parādās drudzis un pārņem drebuļi.

Harisa uzsvēra, ka šādi slimība sākas 90% gadījumu.

Tāpat Pastera epidemioloģijas un mikrobioloģijas zinātniski pētnieciskā institūta inovatīvā darba direktora vietnieks Aleksandrs Semjonovs pastāstīja, cik ilgi koronavīrusu izslimojušais pacients var turpināt pārnēsāt slimību.

Semjonovs paziņoja, ka cilvēks var būt lipīgs vēl mēnesi pēc atveseļošanās. Viņš uzsvēra, ka tā nav atkārtota inficēšanās, bet gan "vīrusa izdalīšana".

Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir vairāk nekā 1,2 miljoni Covid-19 slimnieku, vairāk 69 tūkstoši cilvēku ir miruši.

Ziņu lente
0