Ārsts: sirmgalvjiem karantīna var būt arī bīstama

CC0 / Pixabay / congerdesign / Руки пожилой женщины, архивное фото
Руки пожилой женщины, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārēšanās, stress un mazkustīgs dzīvesveids pašizolācijas režīmā, pēc ārsta Leonīda Eidelmana domām, var stipri pasliktināt sirmgalvju vispārīgo veselības stāvokli.

RĪGA, 6. aprīlis – Sputnik. Vecie ļaudis, kuri atrodas pašizolācijā Vocid-19 izplatības dēļ, mazkustīga dzīvesveida rezultātā var kļūt sēdoši vai guļoši. Savukārt stress un pārēšanās var saasināt hroniskas slimības, uzskata ārsts Leonīds Eidelmans, raksta RIA Novosti.

Tāpat Eidelmans atzīmēja, ka tie pensionāri, kuriem ir nepieciešams apmeklēt ārstus, lai saņemtu nepieciešamo aprūpi ne akūtu slimību gadījumos, patlaban var izvairīties no šādām vizītēm.

Детское отделение больницы - Sputnik Latvija
Ārste pastāstīja par slimības attīstību bērniem ar Covid-19

"Mēs jau zinām dažus gadījumus, kad cilvēki ar sirds slimību simptomiem, kuriem bija nepieciešams faktiski vērsties slimnīcā un tikt hospitalizētiem, neieradās savlaicīgi un samaksāja par to ļoti dārgu cenu," pastāstīja mediķis.

Ārsts ieteica pēc iespējas vairāk kustēties un atrast sev vaļasprieku, lai samazinātu negatīvo domu ietekmi uz vispārīgo stāvokli.

Eidelmans atgādināja, ka Covid-19 vairumā gadījumu nav nāvējošs, to izslimo vieglā formā, izņemot riska grupas.

Atgādināsim, ka Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir reģistrēti vairāk nekā 1,2 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 69 tūkstoši cilvēku ir miruši. Atveseļojušies vairāk nekā 264 tūkstoši.

Ziņu lente
0