Sods par ārkārtējās situācijas režīma ierobežojumu pārkāpšanu pieaudzis līdz 2000 eiro

© Sputnik / Sergey MelkonovЖенщина в защитной маске
Женщина в защитной маске - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maksimālais naudas sods par epidemioloģisko prasību neievērošanu privātpersonām ir paaugstināts līdz 2000 eiro.

RĪGA, 4. aprīlis – Sputnik. Latvijas Saeima 3. aprīlī galīgajā lasījumā apstiprināja grozījumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kuri paredz naudas sodu palielināšanu par ārkārtējās situācijas režīma ierobežojumu pārkāpšanu, vēsta LSM.

Водитель с пассажиром в салоне автомобиля - Sputnik Latvija
Vairāk par diviem? Kādi ierobežojumi Latvijā attiecas uz privāto transportu

Efektīvas pasākumu un ierobežojumu izpildes nolūkos, ko paredz valdības rīkojums par ārkārtējās situācijas režīmu, maksimālais naudas sods par epidemioloģisko prasību neievērošanu privātpersonām ir palielināts līdz 2000 eiro. iepriekš sods bija no 10 līdz 700 eiro.

Naudas sodi juridiskajām personām, kuri iepriekš bija no 140 līdz 700 eiro, pieaugs līdz 140-5000 eiro.

Tāpat ir paredzēta administratīvā atbildība par prasību pārkāpšanu, ja tiek saņemts dīkstāves pabalsts. Par nepatiesas informācijas sniegšanu Valsts ieņēmumu dienestam ar mērķi saņemt pabalstu sods privātpersonām un uzņēmuma valdes locekļiem sastādīs līdz 1500 eiro, turklāt valdes locekļiem var tikt atņemtas tiesības ieņemt noteiktus amatus komercbiedrībās.

Administratīvo pārkāpumu lietas saistībā ar ārkārtējās situācijas prasību neievērošanu izskatīs Valsts policija un pašvaldību policija.

Latvijā darbojas ārkārtējās situācijas režīms. Visi starptautiskie pasažieru pārvadājumi ir apturēti, masveida pasākumi ir aizliegti, skolas un augstskolas ir pārgājušas uz tālmācību režīmu. Ir aizliegts zāļu eksports, kuras ir nepieciešamas valstij ārkārtējās situācijas apstākļos, kas tika ieviesta saistībā ar koronavīrusa izplatību.

Соблюдение мэр предосторожности прежде всего. Маска, перчатки и дезинфекция в магазине - Sputnik Latvija
Mēs neesam slimības perēklis: veikali sašutuši par valdības prasībām

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka 2. aprīlī Latvijas valdības ārkārtas sēdes laikā tika veikti grozījumi likumā "Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli". Latvijas varasiestādēm iepriekš bija tiesības pagarināt ārkārtējo situāciju tikai vienu reizi un uz laiku līdz trim mēnešiem. Jaunie grozījumi devuši tiesības valdībai pagarināt ārkārtējās situācijas režīmu vairākas reizes.

Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš pēc sēdes pastāstīja, ka jautājums par pagarināšanu tiks lemts nākamnedēļ. Gala lēmumu pieņems Saeima.

Ziņu lente
0