Koronavīrusa krīze: vairāk nekā trešā daļa uzņēmumu Latvijā baidās no slēgšanas

© Sputnik / Sergey MelkonovВитрина закрытого кафе
Витрина закрытого кафе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koronavīrusa pandēmijas dēļ daudzas Latvijas firmas jau ir saskārušās ar asu līdzekļu trūkumu tekošo izdevumu segšanai; ko rāda uzņēmēju aptaujas rezultāti.

RĪGA, 4. aprīlis – Sputnik. Koronavīrusa pandēmijas dēļ ieviesto ierobežojošo pasākumu izraisītā krīze nopietni iedragās daudzu valstu ekonomiku, tostarp Latvijas ekonomiku, kura ir stiprā atkarībā no svārstībām ārējos tirgos.

Кнопка на клавиатуре Найти работу - Sputnik Latvija
Latvijā pieaug bezdarbnieku skaits, zaudējumus novērtēs aprīlī

Lai noskaidrotu noskaņojumus Latvijas biznesā, attīstības aģentūra "Altum" un SKDS martā veica uzņēmēju aptauju, vēsta TV3.

Lielākā daļa respondentu – 81% – paziņoja, ka Covid-19 krīze negatīvi ietekmēs viņu uzņēmumu darbību, savukārt 37% no viņiem norādīja, ka tās sekas draud viņu firmu dzīvotspējai.

"Altum" valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš pastāstīja, ka uzņēmēji meklē iespējas atpelnīt radušos apgrozāmo līdzekļu trūkumu.

"Tik ļoti sabremzējoties ienākumiem, vienkārši nav papildu finansējuma, lai segtu “tekošos” izdevumus. Tādēļ programmas par kredītu brīvdienu izveidošanu un programmas par papildu apgrozāmajiem līdzekļiem nāca tieši laikā," atzīmēja Bērziņš.

Patlaban "Altum" jau ir saņēmusi aptuveni 150 pieteikumus aizdevumu piešķiršanai, 15 miljoni eiro jau ir piešķirti.

Kā jau ziņoja Sputnik Latvija, valdība pieņēmusi lēmumu piešķirt vairāku nozaru darbiniekiem dīkstāves pabalstu, taču Valsts ieņēmumu dienesta filtru dēļ to saņēmēju saraksts tiks nopietni ierobežots.

Ziņu lente
0