"Mēs turējāmies līdz pēdējam": visi "Hotel Roma" darbinieki atlaisti

© Pixabay / schuldnerhilfeБедность, пустые карманы
Бедность, пустые карманы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viesnīcas "Hotel Roma" vadītāja Linda Mūrniece informēja, ka visi darbinieki atlaisti no darba, ņemot vērā valsts atteikšanos atbalstīt biznesu.

RĪGA, 3. aprīlis — Sputnik. "Mēs kopā esam varējuši daudz. Mēs esam kopā uzveikuši visu un šķita, ka tā vienmēr būs, jo mūsos ir spēks. Mēs zinājām, ka varam paļauties viens uz otru un es zināju, ka man ir mana otrā ģimene. Kolektīvs, kādu jebkurš vadītājs var vēlēties. Uzticams, godīgs, profesionāls, saliedēts kolektīvs. Mēs kopā strādājām, mēs kopā priecājāmies, mēs kopā cīnījāmies. Un - jā - turējāmies līdz pēdējam. Kamēr laikam es padevos...

Nav vārdu aprakstīt manu šodienas sajūtu, kad saprotu, ka viens posms mums kopā ir beidzies un jūs pa vienam aizejat... neatceros tik lielu skumju un izmisuma sajūtu...

Bet mums ir bijušas skaistas un piepildītas dienas, kuras palīdzēs tikt pāri šim laikam.

Un ticu - ka mēs atkal darīsim lielas lietas kopā...

Гостиница Hotel Roma - Sputnik Latvija
Tas nozīmē likvidāciju: viesnīca Hotel Roma nesaņems valsts atbalstu

Es ļoti lepojos ar katru no jums un no visas sirds mīlu," savā lapā Facebook pavēstīja viesnīcas "Hotel Roma" vadītāja Linda Mūrniece.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) atteicās piešķirt viesnīcas darbiniekiem dīkstāves pabalstus, ziņo Mixnews.lv. Mūrniece bija spiesta visus atlaist. Tagad cilvēki saņems bezdarbnieka pabalstus.

Mūrniece paskaidroja, ka viņas uzņēmums jau februārī iesniedzis VID iesniegumu par nodokļu parāda nomaksas grafiku, taču pēc ārkārtas situācijas izsludināšanas Latvijā iesniegums tika noraidīts – krīzes laikā tas neesot aktuāli.

Vēlāk, kad viesnīcai radās nepieciešamība noformēt dīkstāves pabalstus darbiniekiem, VID atteicās tos piešķirt, lai arī viesnīca paskaidroja, kādu iemeslu dēļ radies nodokļu parāds.

Pie tam, Mūrniece aplēsa, viesnīca ik gadus maksā darba spēka nodokļus aptuveni 354 tūkstošu eiro apmērā, un septiņu gadu laikā nodokļu kopsumma sasniegusi apmēram 7 miljonus eiro.

"Hotel Roma" krahs

Atgādināsim, ka jau 27. februārī viņa sūdzējās, ka koronavīruss ietekmējis viesnīcas darbu – tūristu grupa atteicās no rezervētajiem numuriem sakarā ar epidēmijas gadījumu kaimiņu Igaunijā.

Viesnīca informēja, ka gandrīz bankrotējusi, bet pēc tam spēra bezprecedenta soli – piedāvāja ceļotājiem vai viņu ģimenēm pašizolēties viesnīcas numuros un maksāt tik, cik paši vēlas.

Директор Института США и Канады Российской академии наук (РАН) Валерий Гарбузов - Sputnik Latvija
Sliktāk, nekā tirdzniecības kari: eksperts novērtēja koronavīrusa ietekmi uz ekonomiku

Ņemot vērā ārkārtas epidemioloģisko situāciju, valdība pieņēmusi pasākumu kompleksu, kuru mērķis ir gan biznesa un makroekonomikas, gan iedzīvotāju atbalsts.

Tomēr izrādījās, ka apsolīto miljonu vietā VID plāno par dīkstāvi izmaksāt nedaudz vairāk kā 51 tūkstoti eiro. Tos saņems 216 darbinieki no 62 uzņēmumiem, vidēji – 238 eiro cilvēkam. Veiksminieki izsprukuši cauri 15 filtriem, ko nodokļu dienests izstrādājis pretendentiem.

To vidū stingrākais – nodokļu parāds pretendentiem ne lielāks par 150 eiro. Tam marta beigās atbilda vairāk nekā 44 tūkstoši juridisku un fizisku personu.

Ziņu lente
0