Vīruss Latvijā nokļuvis līdz Valsts policijai. Sākta izmeklēšana

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovАвтомобили полиции в Риге
Автомобили полиции в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzsākta epidemioloģiskā izmeklēšana jautājumā par koronavīrusa infekcijas parādīšanos starp Valsts policijas darbiniekiem. Noskaidrojies, ka viens no policistiem bijis komandējumā.

RĪGA, 2. aprīlis — Sputnik. Starp Valsts policijas darbiniekiem fiksēti atsevišķi koronavīrusa infekcijas gadījumi, informēja Valsts policijas preses sekretāre Elīna Priedīte, vēsta Mixnews.lv.

Солнечным и ветреным субботним днем рижане потянулись на природу. Мол Мангальсалы стал прекрасным местом для прогулки - Sputnik Latvija
Distanci neievēro, neko nesaprot: koronavīrusu iznēsājuši gandrīz pa visu Latviju

Pagaidām nav zināms konkrēts saslimušo policistu skaits, taču par visiem gadījumiem sniegta informācija Slimību profilakses un kontroles centram. Iestādes pārstāvji pastāstīja, kā rīkoties katrā konkrētajā infekcijas gadījumā. Saslimušie policisti patlaban atrodas karantīnā, 14 dienas ilgā pašizolācijā.

Šobrīd tiek veikta visu gadījumu epidemioloģiskā izmeklēšana. Noskaidrojies, ka viens no darbiniekiem bijis komandējumā.

E.Priedīte paziņoja, ka Valsts policijas darbs slimības dēļ nav cietis. Policisti strādā paaugstinātas gatavības režīmā ārkārtas stāvokļa apstākļos.

Ziņots, ka Iekšlietu ministrija sagatavojusi valdības koalīcijas locekļiem ierosinājumu ieviest krīzes piemaksas policistiem un robežsargiem 20% apmērā no atalgojuma.

Inficējušies visi

Atgādināsim, ka Latvijā jau vismaz 26 medicīnas darbinieki inficējušies ar koronavīrusu. Viņu vidū ir Rēzeknes slimnīcas ķirurgs, Stradiņa Klīniskās universitātes onkologs, divi stomatologi Rīgā.

Mediķu un pacientu aizsardzībai no iespējamās inficēšanās no 27. marta daļēji ierobežota veselības aprūpes pakalpojumu sniegšana valsts un privātajās medicīnas iestādēs.

Больничная палата - Sputnik Latvija
Smagi slimu pacientu Latvijā nav: veselības ministre par situāciju ar koronavīrusu

Koronavīrusa infekcijas gadījumi konstatēti arī bruņotajos spēkos. Četri karavīri atveduši slimību no ārzemēm. Divi no viņiem ir NATO daudznacionālā bataljona kareivji. Viņi nekavējoties nosūtīti pašizolācijā un kolēģus inficēt nevarēja.

Iepriekš vēstīts, ka Latvijā fiksēti vēl 48 koronavīrusa infekcijas gadījumi. Patlaban valstī saslimuši 446 cilvēki. Pēdējā diennaktī analīzes nodevuši 1003 cilvēki ar aizdomām par Covid-19, kopā pārbaudīti 15 810 cilvēki.

Hospitalizēti 28 pacienti, 25 no viņiem slimības gaita ir vidēji smaga, trim slimība rit smagā formā.

Ziņu lente
0