Biji ārzemēs? Ej kājām! Valdība ieviesusi jaunas normas no ārzemēm atbraukušajiem

© Sputnik / Sergey MelkonovЖенщина и мужчина в защитных масках на остановке общественного транспорта в Риге
Женщина и мужчина в защитных масках на остановке общественного транспорта в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar mērķi novērst koronavīrusa Covid-19 izplatību Latvijā valdība pieņēmusi lēmumu aizliegt lietot sabiedrisko transportu cilvēkiem, kuri atgriezušies no ārzemēm.

RĪGA, 2. aprīlis — Sputnik. Otrdien valdība pieņēmusi papildu noteikumus ārkārtas stāvokļa režīmam Latvijā – tagad no ārzemēm atbraukušie valsts piederīgie nedrīkst lietot sabiedrisko transportu, vēsta Lsm.lv.

Grozījumos teikts, ka ar mērķi izvairīties no citu pilsoņu inficēšanas riska, jāierobežo tiešie kontakti ar cilvēkiem, kuri ieradušies no ārzemēm, tāpēc viņiem aizliegts izmantot sabiedrisko transportu.

Трамвай в Риге - Sputnik Latvija
Tā var nonākt līdz konfliktiem: Rīga izsēdina no tramvajiem sirmgalvjus un bērnus

Atgādināsim, ka no svētdienas, 29.marta Latvijā stājušies spēkā jauni ierobežojumi. Tagad runa ir par sociālo distancēšanos. Tā nav rekomendācija, bet gan prasība: nepulcēties grupās vairāk par diviem cilvēkiem nekur – ne sabiedriskās vietās, ne dabā. Valdība plāno vēl vairāk palielināt sodus par ieviesto ierobežojumu pārkāpšanu.

Iepriekš vēstīts, ka Latvijā fiksēti vēl 48 koronavīrusa infekcijas gadījumi. Patlaban valstī saslimuši 446 cilvēki. Pēdējā diennaktī analīzes nodevuši 1003 cilvēki ar aizdomām par Covid-19, kopā pārbaudīti 15 810 cilvēki.

Hospitalizēti 28 pacienti, 25 no viņiem slimības gaita ir vidēji smaga, trim slimība rit smagā formā.

Ziņu lente
0