Rasnačs sašutis: "Krievijas propagandas" dēļ rīdzinieki nospļaujas par pašizolāciju

© Ernests Dinka, Saeimas KancelejaМинистр юстиции Дзинтарс Расначс
Министр юстиции Дзинтарс Расначс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais tieslietu ministrs, Nacionālās apvienības biedrs Dzintars Rasnačs pauda savas domas par cīņu pret koronavīrusa epidēmiju. Izrādās, lielā mērā vainīga Krievija un latviski nerunājošie pusaudži. Mēģināsim tikt skaidrībā.

RĪGA, 1. marts — Sputnik. Savus slēdzienus par par cīņu pret koronavīrusa epidēmiju sociālajos tīklos publicējis bijušais tieslietu ministrs, Nacionālās apvienības biedrs Dzintars Rasnačs. Īpašu satraukumu viņa prātā rada atšķirīgas informācijas plūsmas, pareizāk sakot, "Krievijas propaganda", kuras "ietekmi" viņš konstatējis Imantā.

"Kamēr Krievijā nebūs ārkārtas režīms, tikmēr RU propagandas vērotāji iekš TV vazāsies un uzspļaus visiem pašizolācijas pasākumiem Rīgā. Šovakar bija pilns bērnu rotaļu laukums ar latviski nerunājošiem tīņiem un bezatbildīgu māmiņu bērniem. Visā Imantā tas tā notiek?" politķis satraukts taujāja Twitter.

​Eksministra tvīts palika bez atbildes. Tad Rasnačs publicēja nākamo tēzi. Tiesa, arī tā rada visai vārgu atbalsi lasītāju vidū.

"Arvien vairāk nonāku pie pārliecības, ka izšķirošā attieksme pret šo sērgu veidojas no informācijas telpas, kurā indivīds dzīvo. Saslimušo proporcionalitāte pēc piederības vīrusam varētu būt līdzīga tai, kas ir Latvijas cietumos. Ceru, ka kļūdos," klāstīja politiķis. Acīmredzot, viņa mājiens ir par to, ka "oficiālā" valoda ieslodzījuma vietās ir krievu valoda (tā patiešām ir, lai arī latviešu starp ieslodzītajiem nav mazāk ka krievu – to apstiprina paši Latvijas Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbinieki – red.).

Krievija pašizolācijā

Jāpiebilst, ka Krievijā ieviesta virkne ierobežojumu Covid-19 izplatības novēršanai. Lielā daļā pilsētu, arī Maskavā ieviests pašizolācijas režīms, saskaņā ar valsts prezidenta Vladimira Putina rīkojumu no 28.marta līdz 5.aprīlim valstī noteiktas brīvdienas, kuru laikā iedzīvotājiem ieteikts iziet uz ielas tikai ārkārtas gadījumos, piemēram, ja nepieciešama vizīte pie ārsta, jāaiziet uz aptieku vai tuvējo veikalu pēc produktiem, kā arī pastaigā ar mājdzīvniekiem. Ieviesta drošības distance – 2 metri. Krievijas telekanāli sagatavojuši kopīgu ierakstu ar lozungu "Nav svarīgi, ko tu skaties, svarīgi ir palikt mājās", ko pastāvīgi atskaņo ēterā, aicinot pilsoņus palikt mājās.

Visas Krievijas šovbiznesa zvaigznes savās lapās sociālajos tīklos rāda piemēru, kā produktīvi un jautri pavadīt laiku mājās, ievērot karantīnu un neapdraudēt sevi un citus.

Kas mainījies Latvijā

Iepriekš jau vēstīts, ka svētdien, 29.martā premjerministrs Krišjānis Kariņš ziņoja, ka ārkārtas režīma noteikumi būs stingrāki – turpmāk aizliegts vienlaikus pulcēties vairāk nekā divatā. Izņēmumu veido tikai vienā mājsaimniecībā dzīvojoši cilvēki, vecāki un viņu nepilngadīgie bērni, kā arī cilvēki, kuri pilda darba un dienesta pienākumus.

Valdība plāno tuvākajā laikā mainīt administratīvos sodus par ierobežojumu neievērošanu ārkārtas situācijas laikā.

Par aizliegumu un ierobežojumu neievērošanu plānots palielināt naudas sodu līdz 1000 eiro un vairāk, pa radio paziņoja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.

​31.martā Latvijā fiksēti 22 jauni infekcijas gadījumi, kopumā saslimuši 398 cilvēki, ziņo Slimību profilakses un kontroles centrs. hospitalizēti 27 pacienti, 24 no viņiem slimība norit vidējā formā, trim – smagā formā.

Ziņu lente
0