Eksperts salīdzināja koronavīrusa izplatību Krievijas un ASV armijās

© Foto : из архива автораЧлен корреспондент Российской академии ракетно-артиллерийских наук (РАРАН), доктор военных наук Константин Сивков
Член корреспондент Российской академии ракетно-артиллерийских наук (РАРАН), доктор военных наук  Константин Сивков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO karavīri var radīt Baltijas valstīm papildu koronavīrusa izplatības draudus, uzskata Krievijas Raķešu artilērijas zinātņu akadēmijas prezidenta vietnieks informācijas politikas jautājumos, militāro zinātņu doktors Konstantīns Sivkovs.

RĪGA, 31. marts – Sputnik. Lietuvas prezidents Gitans Nausēda apsolīja palīdzību NATO bruņotajiem spēkiem koronavīrusa laikā. Viļņa uzsvēra, ka vīruss nemainīs valsts plānus palielināt militāro budžetu līdz 2,5% IKP, lai arī izskanējuši ierosinājumi novirzīt līdzekļus veselības aprūpei un ekonomiskā kaitējuma kompensācijai.

Nav saprotams, kādu palīdzību Lietuva var sniegt NATO karavīriem koronavīrusa pandēmijas laikā – pēc būtības, veselības aprūpe valstī ir sagrauta, sarunā ar Sputnik Lietuva paziņoja Krievijas Raķešu artilērijas zinātņu akadēmijas prezidenta vietnieks informācijas politikas jautājumos, militāro zinātņu doktors Konstantīns Sivkovs.

Член-корреспондент Академии военных наук РФ, ведущий эксперт Центра военно-политических исследований МГИМО Владимир Козин - Sputnik Latvija
Eksperts: NATO vēlas vairāk naudas un ignorē slimnieku vajadzības

"Visa Eiropa demonstrē vienu: tā izrādās absolūti bezspēcīga nopietnu briesmu apstākļos. Tātad kā naudas izsišanas līdzeklis – jā, bet viņi ir bezspēcīgi, kad vajag patiešām risināt iedzīvotāju aizsardzības uzdevumus nopietnu draudu apstākļos," paziņoja Sivkovs.

Eksperts atzīmēja, ka Krievijas armijā nav neviena ar koronavīrusu saslimuša cilvēka, bet NATO valstīs karavīri jau kļūst par slimības avotu. Piemēram, aptuveni 60% bāzē Irākā dislocēto amerikāņu karavīru izrādījās inficēti, tāpēc bāze tika evakuēta, uzskata eksperts. Arī Baltijas valstīs un citos reģionos pie Krievijas robežām izvietotie NATO karavīri kļuvuši par koronavīrusa avotu.

"Tāpēc šie bruņoto spēku kontingenti var kļūt par nopietnu draudu faktoru šīm valstīm," teica Sivkovs.

Kas attiecas uz Lietuvas plāniem palielināt savu militāro budžetu līdz 2,5% IKP, tā būs naudas pārlikšana no vienas Eiropas Savienības kabatas otrā, jo Lietuva ir dotējama valsts, atgādināja Sivkovs.

Сивков: контингент НАТО в Прибалтике не защита, а дополнительная угроза
Ziņu lente
0