Nosaukta temperatūra, pie kuras koronavīruss aktivizējas

© AP Photo / STRЖенщина моет террасу кафе в Ла Калета на Тенерифе
Женщина моет террасу кафе в Ла Калета на Тенерифе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tāpat Honkongas speciālisti noskaidrojuši, cik ilgi koronavīruss spēj izdzīvot uz dažādu priekšmetu virsmām.

RĪGA, 29. marts – Sputnik. Honkongas Universitātes zinātnieki nosaukuši temperatūru, pie kuras koronavīruss ir īpaši aktīvs, vēsta RIA Novosti.

Attiecīgie dati ir publicēti portālā medRxiv.

Tiek atzīmēts, ka koronavīruss paliek augsti stabils ilga laika garumā pie temperatūras ap +4 grādiem, un dezinfekcijas trūkuma gadījumā tā aktivitāte sāks samazināties vien pēc 14 dienām. Toties SARS-CoV-2 nepārnes augstas temperatūras un pie +70 grādiem dezaktivējas piecu minūšu laikā.

Тедрос Адханом Гебрейесус - Sputnik Latvija
PVO: neraugoties uz traģiskajiem mirstības skaitļiem, neaizmirsīsim atveseļojušos skaitu

Tāpat speciālisti noskaidrojuši, cik ilgi koronavīruss spēj izdzīvot uz dažādu priekšmetu virsmām. Tā, piemēram, uz papīra tas netika konstatēts jau pēc trim stundām, uz apģērba un apstrādāta koka tas turējās līdz pat divām dienām, uz stikla – līdz četrām dienām, uz plastmasas – līdz septiņām dienām.

Zinātnieki atzīmēja, ka vīruss var atrasties uz medicīnisko sejas masku ārējās virsmas līdz septiņām dienām, un aicināja tās kārtīgi dezinficēt.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir reģistrēti jau vairāk nekā 677 tūkstoši inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 31 tūkstotis cilvēku miruši.

Ziņu lente
0