Pandēmija Latvijā: pazīstams bārmenis glābj sevi ar siļķi kažokā

© facebook / Visspecialist Jan Muijs & Zn.Угощение на празднике "Дня селедки" в Голландии
Угощение на празднике Дня селедки в Голландии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koronavīrusa laiki prasa koronavīrusa risinājumus – titulētais Latvijas bārmenis, paliekot bez sava ierastā darba, ķēries klāt siļķes kažokā gatavošanai.

RĪGA, 28. marts – Sputnik. Pazīstamais Latvijas bārmenis Andris Reizenbergs, kurš vairākkārt uzvarēja pasaules kokteiļu izgatavošanas konkursos, izrādījies starp pirmajiem, kurus skāra koronavīrusa krīze Latvijā.

Vecrīga un Torņu ielā esošais Balzambārs, kur strādā bārmenis, kļuva tukšas jau vairāk nekā pirms nedēļas – 16. martā bārs oficiāli slēdza savas durvis uz nenoteiktu laiku. Par to Reizenbergs paziņoja sociālajos tīklos, taču atzīmēja, ka turpina būt optimists un negrasās krist izmisumā, jo viss, kas notiek, notiek uz labu.

Krīzes risinājums nelika sevi ilgi gaidīt – jau pēc pāris dienām Reizenbergs paziņoja, ka ķēries klāt vienam no populārākajiem Latvijas salātiem – viņš sāka gatavot "siļķi kažokā".

Tiesa, Andris neaizmirsa arī par savu galveno dzīves aicinājumu – kokteiļu izgatavošanu, tādēļ drīz vien piedāvāja publikai savu jauno krīzes Virgin Bloody Mary.

Latvijas iedzīvotāji novērtēja bārmeņa aktivitātes un apbēra viņu ar atbalstošiem vārdiem un, kas ir pats galvenais, momentāni izpirka viņa pagatavotos salātus. Produkcijas klāsts Reizenbergam nav liels, taču lielie panākumi publikas vidū pamudināja viņu pat izveidot savu tiešsaistes veikaliņu.

"Sveiciens! Paldies Jums visiem, kas sūta "Gardo siļķi kažokā"! Esmu patīkami pārsteigts par lielo atsaucību un labajiem vārdiem! Esam izveidojuši pasūtījuma platformu, kas ļaus man vieglāk saplānot sūtījumus un netiks neviens aizmirsts! <...> joprojām pieņemšu Jūsu pasūtījumus, sūtot ziņu uz manu mobilo SMS veidā, rakstot savu vārdu, adresi un vēlamo porciju daudzumu," raksta par savu veikaliņu Facebook Andris.

Spriežot pēc fotogrāfijām sociālajos tīklos, savu produkciju pasūtītājiem Reizenbergs piegādā pats par visnotaļ humānu cenu – piegāde izmaksās vien vienu eiro.

Atzīmēsim, ka pagājušajā gadā Latvijas bārmenis ieguva pirmo vietu Pasaules kokteiļu izgatavošanas čempionātā, kurš notika Čendu, Ķīnā, savukārt 2015. gadā viņš kļuva par šī čempionāta bronzas ieguvēju.

Ziņu lente
0