Lietuvas iedzīvotājiem piedraudēja ar arestiem par pastaigām parkos un sēdēšanu kafejnīcās

© Sputnik / Dinara NikiforovaЧашка кофе
Чашка кофе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Varasiestādes atgādināja pilsoņiem, ka nevajag pulcēties grupās un doties uz sabiedriskajām vietām, un aicināja viņus pašizolēties.

RĪGA, 28. marts – Sputnik. Lietuvas iedzīvotājus brīdina, ka brīvdienās ielās un parkos dežurēs vairāk policistu, vēsta Sputnik Lietuva.

Лаборатория инновационных медицинских технологий в Долгопрудном - Sputnik Latvija
Lietuvas premjerministrs licis nekavējoties atlaist Kauņas slimnīcas vadītāju

Lietuvas premjerministra padomdevējs Ģedrs Surpliss pastāstīja par to valdības preses konferencē.

Viņš atgādināja, ka par karantīnas pārkāpumiem protokolus var sastādīt arī sabiedriskās kārtības pašvaldības dienesta pārstāvji.

"Jā, mēs aicinām šajās brīvdienās, neraugoties uz labiem laikapstākļiem, ievērot karantīnu un nepulcēties grupās. Policija darīs savu darbu," sacīja Surplis.

Savukārt tieslietu ministrs Elvīns Jankevičs atgādināja, ko nedrīkst darīt karantīnas laikā: pulcēties grupās sabiedriskās vietās, iet ciemos un uz kafejnīcām. Taču netiek aizliegts iznest atkritumus vai staigāt ar suņiem, ja cilvēki neatrodas pašizolācijā.

"Arests ir galējs pasākums, tā jau ir kriminālā atbildība. Ja cilvēks neievēro pašizolācijas prasības, vai arī uzvedas bezatbildīgi, viņam draud arests," sacīja Tieslietu ministrijas vadītājs.

Patlaban Lietuvā ir reģistrēti 382 inficēšanās gadījumi. Republikā karantīnas režīms ir pagarināts līdz 13. aprīlim. Varasiestādes brīdināja, ka visus, kas pārkāpj tā noteikumus, gaida nopietnas sekas.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja koronavīrusa Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Patlaban ir reģistrēti jau vairāk nekā 601 tūkstotis inficēšanās gadījumu 199 pasaules valstīs un aizjūras teritorijās, vairāk nekā 27 tūkstoši ir miruši.

Ziņu lente
0