Smagi slimu pacientu Latvijā nav: veselības ministre par situāciju ar koronavīrusu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas slimnīcās ārstējas 16 pacienti, kuriem ir konstatēts koronavīruss, taču smagu gadījumu nav, ziņo veselības ministre Ilze Viņķele.

RĪGA, 27. marts – Sputnik. Radio Baltkom intervijā Latvijas veselības ministre Ilze Viņķele pastāstīja par to, kā valstī klājas koronavīrusa slimniekiem.

Страница сайта Twitter на экране планшетного компьютера - Sputnik Latvija
Koronavīruss Latvijā: kas visvairāk biedē cilvēkus?

Iepriekš ziņots, ka Latvijā ar Covid-19 inficējušos skaits pieaudzis līdz 244 cilvēkiem.

Viņķele paziņoja, ka Latvijā ir sagatavotas 120 gultas vietas pacientiem ar jebkāda veida infekcijas saslimšanām. Savukārt Infektoloģijas centrs ir gatavs uzņemt pacientus ar koronavīrusu, ja tas būs nepieciešams.

Medicīnas iestādēs ir pietiekams skaits mākslīgās plaušu ventilācijas (MPV) iekārtu. Latvija pievienojās Eiropas Savienības kopīgajam tenderim, un mediķi gaida vēl 47 šo iekārtu piegādi.

Viņķele norādīja, ka iekārtu pietiks ar rezervi. Taču viņa uzskata, ka vairums no tiem valstij nebūs nepieciešams.

Turklāt dotajā brīdī valstī nav smagi slimu pacientu ar koronavīrusu. Slimnīcās atrodas vien 16 inficētie.

Veselības ministrijas vadītāja pauda cerību uz to, ka Latvijas ārsti uztvers šo situāciju kā apmācību posmu un spēs izmantot krīzes situācijā iegūtās prasmes, lai pēcāk pielietotu tās praksē.

Туристы прибывают в аэропорт  - Sputnik Latvija
Viedoklis
Krievija palīdzēs Itālijai cīņā ar koronavīrusu. Kas palīdzēs Latvijai?

Viņķele vēlreiz atkārtoja to, ko patlaban viens pēc otra atkārto visi Latvijas dienesti un iestādes, – galvenais ir pašizolācija. Un īpaši tas attiecas uz tiem, kas atgriezies Latvijā no ārzemēm.

Kā jau iepriekš paziņoja SPKC Infekcijas slimību profilakses un risku analīzes departamenta vadītājs Jurijs Perevoščikovs, Latvijā jau ir sākusies lokāla koronavīrusa izplatīšanās – epidemiologi pirmo reizi nespēja iegūt informāciju par Covid-19 inficēšanās ceļiem pieciem cilvēkiem.

Ziņu lente
0