Rēzeknes slimnīcas ārsts inficējies ar koronavīrusu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rēzeknes slimnīca nav slēgta, saslimušais ārsts un personas, kas ar viņu kontaktēja, atrodas karantīnā.

RĪGA, 27. marts – Sputnik. Koronavīrusa Covid-19 tests kādam Rēzeknes slimnīcas ārstam izrādījies pozitīvs, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Saslimušajam mediķim ir dotas rekomendācijas par turpmāko ārstēšanos, atzīmē iestāde. SPKC sazinājies arī ar ārstniecības iestādes administrāciju, lai instruētu par nepieciešamajiem pasākumiem. Sadarbībā ar Rēzeknes slimnīcu ir atklātas kontaktpersonas, kurām noteikta mājas karantīna.

Rēzeknes slimnīca nav slēgta, tā turpina darbu. Notiek epidemioloģiskā izmeklēšana, lai atrastu infekcijas avotu un atklātu inficētos pacientus.

Ceturtdien, 26. martā, veselības ministre Ilze Viņķele paziņoja, ka šobrīd galvenais ir pasargāt no inficēšanās ar Covid-19 medicīnisko personālu un slimnīcu pacientus, un šim nolūkam valstī īslaicīgi tiek ierobežots iedzīvotājiem pieejamo plānveida medicīnisko pakalpojumu loks.

Послеоперационная палата в больнице - Sputnik Latvija
Viņķele: mediķi saņems piemaksas par darbu ārkārtas situācijas laikā

Šodien koronavīrusa inficēšanās gadījumu skaits Latvijā sasniedza 280 cilvēkus. Smagu saslimšanas gadījumu valstī pagaidām nav.

Lietuvā šonedēļ tika pieņemts lēmums, ka visi medicīnas darbinieki nodos koronavīrusa testu: šīs nedēļas sākumā valstī jau bija inficējušies deviņi ārsti.

Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir reģistrēti 549 220 koronavīrusa inficēšanās gadījumi, 24 866 cilvēki miruši. Kopumā inficēšanās gadījumi tika atklāti 199 valstīs un aizjūras teritorijās.

Ziņu lente
0