"Madara Cosmetics" pārstrādās konfiscēto spirtu dezinfekcijas līdzekļos

© Sputnik / Sergey MelkonovСклад хранения спирта
Склад хранения спирта - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar "Madara Cosmetics" no konfiscētā spirta ražotajiem dezinficējošajiem līdzekļiem nodrošinās IeM un slimnīcas.

RĪGA, 27. marts – Sputnik. Kompānija "Madara Cosmetics" sadarbībā ar kompāniju "L.Ē.V." nodarbosies ar policijas konfiscētā nelegāli ražotā spirta pārstrādi līdzekļos, kas domāti virsmu dezinfekcijai IeM telpās, vēsta Infoliepaja.lv.

Iepriekš IeM vadītājs Sandis Ģirģens pastāstīja par to, ka iznīcināšanai nodotais kontrabandas spirts (ar koncentrāciju virs 90%) tiks izmantots dezinficējošo līdzekļu izgatavošanai.

Trešdien, 25. martā, "Madara Cosmetics" nogādāja piecas tonnas spirta ar koncentrāciju virs 90%. Šķidrums tika pārbaudīts un atzīts par derīgu dezinficēšanai.

Медицинские препараты в аптеке - Sputnik Latvija
"Marodierisms": Latvijas iedzīvotājus šokē zāļu un dezinfekcijas līdzekļu cenu kāpums

"Krīzes situācijās jāspēj rast radoša pieeja problēmu risināšanai. Dienesti rūpīgi ir strādājuši, lai apkarotu nelegālos akcizēto preču ražotājus un kontrabandistus, un parastā kārtībā šīs akcizētās preces tiek iznīcinātas. Pirmo reizi brīvās Latvijas laikā konfiscēto spirtu izmantosim lietderīgi, lai iekšlietu dienesti un citas valsts un pašvaldību iestādes, ieskaitot slimnīcas, būtu nodrošinātas ar dezinfekcijas līdzekļiem laikā, kad tie ir deficītā un tiek tirgoti par paaugstinātu cenu," paziņoja Ģirģens.

Darbs pie dezinficējošo līdzekļu ražošanas tika uzsākts nekavējoties, un jau 27. martā to sāks izmantot. Tas tiks liets 5 litru kannās. Plānots, ka viss spirts tiks pārstrādāts ap 3. aprīli.

Antiseptisko līdzekļu trūkums licis daudzām kompānijām visā pasaulē pāriet pie tām iepriekš neraksturīgas ražošanas. Franču greznības priekšmetu ražotājkompānija LVMH savās fabrikās, kas ražo Christian Dior, Guerlain, Givenchy un Kenzo zīmolu parfimēriju un kosmētiku, uzsākusi roku dezinficējošo līdzekļu ražošanu, ko bez maksas piegādā slimnīcām.

ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka dažas liela alkohola ražotāja "Pernod Ricard" rūpnīcas ASV pāries pie roku antibakteriālā gēla ražošanas, savukārt Latvijas kompānija "Latvijas balzams" sākusi ražot dezinficējošo līdzekli "Virudes".

Ziņu lente
0