Cietīs visi, bet ir bijis sliktāk: eirodeputāta "iedrošinošā" prognoze par Covid-19

© Photo European ParliamentЕвродепутат Робертс Зиле
Евродепутат Робертс Зиле - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daudzas ES valstis nav gatavas ekonomiskajam kritienam, ko izraisīs koronavīrusa pandēmija, taču Latvija var iziet no šīs situācijas pat labāk, nekā dažas bagātas valstis, uzskata Roberts Zīle.

RĪGA, 27. marts – Sputnik. Lai arī no jaunā koronavīrusa epidēmijas sekām cietīs visi, krīze nebūs tik dziļa, kā pirms desmit gadiem, uzskata Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle (Nacionālā apvienība). Par to viņš pastāstīja TV3 intervijā.

Zīle atgādināja, ka 2009.-2010. gada finanšu krīzes laikā Latvijas IKP samazinājās par aptuveni 25%.

"Es nedomāju, ka Latvijai tas kritums būs vairāk kā šie 25%. Es domāju, ka mēs esam gājuši daudzām smagām situācijām cauri un iziesim arī šai, labāk varbūt kā daža cita bagātāka dalībvalsts.

Es domāju tās pašas bagātākās dalībvalstis, kuras mēģina pašas finansēt savas vajadzības, nedomājot par to, ka, jo ātrāk mēs visā Eiropas Savienībā piebremzēsim šo vīrusa izraisīto krīzi, jo ātrāk mēs varēsim kopīgi atlabt," sacīja Zīle.

Президент республики Сербии Александр Вучич  - Sputnik Latvija
Serbijas prezidents: koronavīruss parādījis, ka Eiropas solidaritāte ir tīrās pasakas

Politiķis atzīmēja, ka daudzas Eiropas Savienības valstis nav gatavas ekonomiskajam kritienam, ko izraisīs pandēmija.

Taču labā ziņa, pēc viņa domām, ir tāda, ka šobrīd Eiropas valstis vairāk solidarizējas viena ar otru. Viņš minēja kopējos medicīnisko iekārtu iepirkumu, ko veiksmīgi izdevies īstenot. Taču liela solidaritāte, pēc Zīles domām, ir nepieciešama ekonomikas jomā.

Eirodeputāts piebilda, ka Eiropas Parlaments uzmanīgi seko līdzi situācijas attīstībai aviācijas jomā, kura īpaši stipri cietusi pandēmijas rezultātā.

"Īpaša uzmanība būs jāpievērš, lai pēc krīzes nenotiku tirgus pārdalē," norādīja Zīle.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, Latvijas valdība apstiprināja iedzīvotāju un nozaru atbalsta pasākumu paketi, kuri cietuši no pasākumiem pret koronavīrusa infekcijas izplatību. Cietušo sarakstā pirmais numurs ir aviācija. Latvijas nacionālā lidsabiedrība jau paziņojusi, ka būs spiesta, vismaz īslaicīgi, atlaist simtiem darbinieku.

Ziņu lente
0