Horvātijas izdevums stāsta par Krievijas jauno statusu koronavīrusa dēļ

© Министерство обороны РФ / Pāriet pie mediju bankasРоссия окажет помощь Италии в борьбе с COVID-19
Россия окажет помощь Италии в борьбе с COVID-19 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas atbalsts Itālijai būtiski izmainīs valsts lomu nākotnē, kad pandēmijas problēmu izdosies atrisināt.

RĪGA, 26. marts — Sputnik. Pēc koronavīrusa pandēmijas beigām Krievijas statuss pasaulē mainīsies pašos pamatos, raksta horvātu izdevums Advance.

Pēdējās dienās Itālijā ieradušās 15 Krievijas kara lidmašīnas palīdzībai cīņā ar infekciju. Tās nogādāja Itālijā speciālistus-virusologus un diagnostikas aparatūru, kā arī mākslīgās plaušu ventilācijas iekārtas un aizsargkostīmus.

Raksta autors atzīmēja, ka Krievijas valdība, pateicoties savlaicīgiem pasākumiem, spējusi ierobežot koronavīrusa izplatību, tāpēc tai ir iespēja sniegt palīdzību arī citām valstīm, piemēram, Itālijai, vēsta RIA Novosti

Pēc materiāla autora domām, Krievijas atbalsts Itālijai būtiski izmainīs valsts lomu nākotnē, kad pandēmijas problēmu izdosies atrisināt.

Taču pat Maskavas palīdzību daži spēki cenšas izvērtēt negatīvi, atgādināja autors.

"Pat tagad dažs labs, kā jau bija sagaidāms, nomelno Krieviju, paziņo, ka tā sniedz palīdzību tikai ar mērķi "graut Rietumu kārtību". Taču viņi neredz, ka, iespējams, šī kārtība grūst pati zem vīrusa sloga. Pie tam Krievija necenšas izmantot situāciju, lai haosā okupētu Baltiju, Poliju vai Kijevu. Bet oficiālie teorētiķi jau daudzus gadus apgalvo, ka Krievija tieši tā rīkosies, tiklīdz "radīsies iespēja". Tomēr Krievija, gluži pretēji, laikus reaģē un palīdz – vispirms Itālijai," raksta Advance.

Īpašu uzmanību izdevums pievērsis aģentūras Bloomberg publikācijai, kuras autors paziņoja, ka "Putins ļaunprātīgi izmanto situāciju, kurā nokļuvusi Eiropa".

"Kā palīdzības sūtīšana var būt stāvokļa ļaunprātīga izmantošana? Varbūt tikai to cilvēku acīs, kuri uzskata Eiropas un Krievijas attiecību uzlabošanos par traģēdiju savai ģeopolitikai," uzskata autors.

Epidemioloģisko ainu Eiropā raksta autors nosauca par katastrofu.

"Īstas šausmas pašlaik pārdzīvo eiropieši, kuri saskārušies ar bezprecedenta situāciju. Ikviens, kurš var kaut mazliet atvieglot šīs šausmas un bailes no nezināmā, ieņems pelnītu vietu "rītdienas pasaulē"," ir pārliecināts autors.

Izdevums uzsvēra, ka palīdzību Eiropas valstīm sniedz ne vien Krievija, bet arī Ķīna un Kuba.

Министр иностранных дел Италии Луиджи Ди Майо (второй справа) во время встречи военно-транспортного самолета ВКС России Ил-76 МД с медицинским оборудованием, предназначенным для борьбы с вирусом COVID-19, на итальянской авиабазе - Sputnik Latvija
Viedoklis
Sit koronavīrusu: kā Itālijai palīdzēs kara medicīnas desants no Krievijas

"Netiks aizmirsts nekas no šo dienu notikumiem. Atcerēsies, kas palīdzējis, kas – gluži aizmirsis, ka aiz viņa nacionālajām robežām pastāv pasaule. Kubiešu ārsti, kuri cīnījās ar holeru Haiti un Ebolas drudzi Rietumāfrikā. Krievijas kara speciālisti, kuri jau saskārušies aci pret aci ar cūku mēri, ar Sibīrijas mēri. (..) Uhaņas varoņi, kam mums jāpateicas, šķiet, mēs pat neesam aptvēruši, cik ļoti mums viņiem jāpateicas, jo viņi centās apturēt šo vīrusu tālu no mums, kā vien varēja," raksta Advance.

Autors uzskata, ka daudzas Rietumu elites varēs pārdzīvot pandēmiju tikai burtiski, taču tās zaudēs savu politisko varenību.

"Draugs palīdz draugam nelaimē, un Kuba, Krievija un Ķīna ir parādījušas, par ko tās vēlas kļūt. Tiem, kas nevar ar to samierināties, ir jāpārvēršas par "vakardienas pasaules" reliktu, un "rītdienas pasaulē" viņiem nav vietas," secināja raksta autors.

Rakstu pilnā apjomā pārpublicējis portāls InoSMI.

Ziņu lente
0