Ģimenes ārstiem Latvijā trūkst medicīnas masku

© Пресс-служба Департамента здравоохранения города Москвы / Pāriet pie mediju bankasСанитарно-карантинный контроль в аэропорту Шереметьево
Санитарно-карантинный контроль в аэропорту Шереметьево - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veselības ministrija apsolījusi centralizēti iegādāties individuālās aizsardzības līdzekļus mediķiem.

RĪGA, 26. marts — Sputnik. Ģimenes ārstu lielākā problēma visā Latvijā ir individuālās aizsardzības līdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu trūkums, konstatēja Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Līga Kozlovska un Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide, stāsta Jauns.lv.

Kozlovska paziņoja, ka ir individuālās aizsardzības līdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu varētu pietikt vēl aptuveni pusotru nedēļu. Ja tuvākajā laikā netiks atrasts problēmas risinājums, ģimenes ārsti būs ļoti grūtā stāvoklī.

Viņa norādīja, ka patlaban ģimenes ārsti iegādājas individuālās aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļus patstāvīgi, ar ārsta prakses starpniecību.

Рижский черный бальзам - Sputnik Latvija
"Latvijas balzams" sāks ražot antiseptisko līdzekli, kuru nedrīkst dzert

Kozlovska pastāstīja, Veselības ministrija to novērtējusi kā nacionālās drošības jautājumu, un šo līdzekļu iegāde tiks organizēta valsts līmenī, taču patlaban šķiet, ka to nodrošināt nav iespējams.

Veide paziņoja, ka nevienam nav zināms, kā virzīsies uz priekšu ierobežojošie pasākumi cīņā ar Covid-19. viņa pauda bažas par to, ka ģimenes ārstiem pietrūks esošo individuālās aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļu, ja ārkārtas stāvoklis tiks pagarināts par diviem līdz trim mēnešiem.

Iepriekš lauku ģimenes ārsti Latvijas radio 4 raidījumā "Doma laukums" pastāstīja, ka cenšas konsultēt slimniekus pa telefonu, lai izvairītos no kontaktiem.

Līdz ar koronavīrusa pandēmijas sākumu aptiekās pazuda medicīnas maskas un dezinfekcijas līdzekļi, savukārt atrodamo līdzekļu cenas ir strauji pieaugušas. Valstī cīnās ar deficītu: Daugavpils slimnīca sākusi pati šūt maskas, bet kompānija "Latvijas balzams" ražo antiseptisku gelu rokām.

Ziņu lente
0