ASV Federālā rezervju sistēma atvēlēs triljoniem dolāru ekonomikas atbalstam

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Вашингтон
Города мира. Вашингтон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV finanšu ministrs informēja, ka valsts var novirzīt līdz 4 triljonus dolāru atbalstam visiem – gan mazajam, gan lielajam biznesam, kas palīdzēs noturēties uz laiku līdz 4 mēnešiem.

RĪGA, 23. marts - Sputnik. ASV Federālā rezervju sistēma atbrīvos līdz 4 triljonus dolāru likviditātes ekonomikas atbalstam koronavīrusa epidēmijas apstākļos saskaņā ar likumprojektu, kas tiek apspriests Kongresā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz ASV finanšu ministru Stīvenu Mnučinu.

"Tas ir nozīmīgs komplekss sadarbībā ar Federālo rezervi – mums būs likviditāte līdz 4 triljonu dolāru apmērā, ko mēs varēsim izmantot ekonomikas atbalstam," Mnučins pastāstīja intervijā Fox News, uzskaitot ekonomikas atbalsta pasākumus.

Выстрел - Sputnik Latvija
ASV koronavīrusa epidēmijas fonā palielinās šaujamieroču pārdošanas apjomi

"Tagad, kad esam slēguši lielākās ekonomikas nozares, šī likviditātes fonda pamatā būs plaši principi sadarbības ietvaros ar FRS," konstatēja Mnučins. "Mēs varam novirzīt līdz 4 triljonus dolāru, lai palīdzētu visiem no mazā biznesa līdz lielajam biznesam, noturēties no 90 līdz 120 dienām," viņš piebilda.

Kongress apspriež jau trešo likumprojektu cīņā ar koronavīrusu, kas ietvers vairāk nekā 1 triljonu dolāru asignējumu. Nauda tiks veltīta arī tiešām izmaksām amerikāņu nodokļu maksātājiem, garantijām biznesam, kas atteiksies no darbinieku atlaišanas un veselu ekonomikas nozaru atbalstam caur kredītiem.

Izmaksas nodokļu maksātājiem sastādīs 1000 dolāru pieaugušajiem, bērniem – 500 dolāru, tātad, piemēram, ģimene, kurā ir divi vecāki un divi bērni, saņems 3 tūkstošus dolāru.

"Tiklīdz Kongress pieņems šo likumprojektu, pēc trim nedēļām mēs veiksim (izmaksas – red.), bet sešas nedēļas vēlāk, ja prezidenta nacionālās ārkartas situācijas režīms joprojām darbosies, piešķirsim vēl trīs tūkstošus," pastāstīja Mnučins.

Tiešās izmaksas sastāda aptuveni pusi asignējumu no vairāk nekā triljona dolāru – to paredz likumprojekts, ko Baltais nams aicina pieņemt jau pirmdien.

Ziņu lente
0