Politika

Latvijas prezidents paziņoja, ka Saeima ir rīcībspējīga un var turpināt darbu attālināti

© Sputnik / Sergey MelkonovПрезидент Эгилс Левитс
Президент Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas līderis Egils Levits, uzstājoties Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma", paziņoja ka Saeima var turpināt darbu attālināti, pat premjerministrs.

RĪGA, 22. marts – Sputnik. Iepriekš noskaidrojās, ka viens no Saeimas deputātiem no koalīcijas partijas KPV LV Artuss Kaimiņš inficējās ar koronavīrusu Covid-19 un jau pēc tam paguva apmeklēt parlamenta ēku.

Kā zināms, lai nodotu koronavīrusu no viena cilvēka otram, nekādi īpaši apstākļi nav nepieciešami. Tādēļ Saeimas deputāti pieņēma lēmumu pašizolēties. Tātad pāriet pie attālināta darba režīma.

Un kā paziņoja Latvijas prezidents Egils Levits Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma", Saeimas deputātu pašizolācija nav konstitucionāla problēma, Saeima ir rīcībspējīga un var turpināt darbu attālinātā režīmā.

Лидер KPV LV Артусс Кайминьш после выборов - Sputnik Latvija
Politika
Latvijas valdība devusies pašizolācijā

Latvijas līderis sacīja, ka nonācis pie šāda secinājuma pēc situācijas analīzes un konsultācijām ar tiesībzinātnu ekspertiem. Viņš atzīmēja, ka esošo situāciju jāinterpretē Satversmes 15. un 21. panta kontekstā, kuros teikts, ka "ārkārtīgu apstākļu dēļ Saeima var sanākt citā vietā".

Interpretējot šīs normas, Saeima drīkst turpināt darbu attālinātā režīmā, elektroniskā vidē.

Turklāt prezidents aicināja Saeimas deputātus atturēties no populistiskiem paziņojumiem. "Ja infektologi saka, ka nedrīkst sanākt, tad darbs jāturpina attālināti," uzsvēra viņš.

Tādēļ visi politiķi, kas kontaktēja ar Kaimiņu, tagad 14 dienas sēdēs mājās un uzmanīgi sekos līdzi savam veselības stāvoklim, savukārt nepieciešamības gadījumā – vērsīsies pēc medicīniskās palīdzības.

Patlaban notiek informācija vākšana par to, kurš varēja kontaktēt ar Kaimiņu no šī gada 1. marta.

Un ņemot vērā to, ka martā Kaimiņš kontaktēja arī ar valdības pārstāvjiem, kā arī piedalījās koalīcijas partiju Sadarbības padomē, pašizolēties nāksies arī premjerministram Krišjānim Kariņam.

Ziņu lente
0