Atļauja dota: Saeima atļāva Covid-19 epidēmijas laikā tirgot alkoholu Internetā

© Foto : pixabayПолки в магазине с алкогольной продукцией
Полки в магазине с алкогольной продукцией - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Covid-19 epidēmijas laikā Latvijas varasiestādes atļāvušas tirgot alkoholu Internetā; taču aizliegumus saistībā ar tirdzniecības laiku un pircēju vecumu stingri kontrolēs arī turpmāk.

RĪGA, 22. marts – Sputnik. Piektdien vēlā vakarā, 20. martā, Saeima atļāva alkohola produkcijas tirdzniecību Internetā koronavīrusa izplatīšanās perioda laikā, raksta Bb.lv.

Latvijas Finanšu ministrija apstiprināja, ka šādus pasākumus valsts atļāvusi ārkārtas situācijas laikā Latvijā, lai cilvēki nepārkāpj karantīnu un iespēju robežās neiet ārā.

Стопка водки - Sputnik Latvija
Veselības ministrija: alkohola tirdzniecība Internetā novedīs Latviju postā

Tiek ziņots, ka tagad, saskaņā ar likumu, tiek atļauta akcīzes preču tirdzniecība, izņemot tabakas izstrādājumus un elektronisko cigarešu šķidrumus, ar elektroniskā līguma starpniecību. Alkohola pārdošana personām, kas ir jaunākas par 18 gadiem, kā arī alkohola pārdošana no plkst. 22:00 līdz 8:00 ir aizliegta. Šo noteikumu pārkāpšana ved pie administratīvā soda tirgotājiem.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka februārī Veselības ministrija izteicās pret Ekonomikas ministrija izstrādāto grozījumu veikšanu Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kuri paredz atļaut alkohola produkcijas tirdzniecību Internetā.

Veselības ministrija ir noraizējusies, ka šie grozījumi, kuru mērķis ir legalizēt alkohola tirdzniecību Internetā, slikti ietekmēs iedzīvotāju veselību, jo nodrošina alkohola produkcijas vieglo pieejamību, tostarp arī nepilngadīgajiem.

Ziņu lente
0