Krievija sūta uz Itāliju labākos kara virusologus

© AP Photo / Claudio FurlanСанитарная обработка в полевом госпитале в Кремоне, Италия
Санитарная обработка в полевом госпитале в Кремоне, Италия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka uz Itāliju dodas astoņas mobilās brigādes – Krievijas militārie virusologi un mediķi, mobilie kompleksi transporta un teritorijas dezinfekcijai, kā arī tiek nosūtītas medicīniskās iekārtas.

RĪGA, 22. marts – Sputnik. Tuvākajā laikā uz Itāliju dosies Krievijas Aizsardzības ministrijas vadošie speciālisti virusoloģijas jomā, lai palīdzētu cīņā pret koronavīrusa epidēmiju valstī, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz AM preses dienestu.

"Gatava izlidot aptuveni 100 cilvēku grupa, kurā iekļauti Krievijas Aizsardzības ministrijas vadošie speciālisti virusoloģijas un epidemioloģijas jomā, kam ir vērā ņemama pieredze cīņā ar epidēmijām, kā arī modernas diagnostikas iekārtas un dezinfekcijas pasākumiem paredzētas ierīces," teikts paziņojumā.

Биологические исследования в лаборатории - Sputnik Latvija
Krievija nodrošinājusi 13 valstīm testa sistēmas koronavīrusa atklāšanai

Resors uzsvēra, ka astoņas ārstu un medicīnas māsu brigades līdz ar visām nepieciešamajām medicīnas iekārtām, gaida reisu uz Itāliju ar KF GKS lidmašīnām Il-76.

Sestdien, 21.martā notika Krievijas prezidenta Vladimira Putina telefona saruna ar Itālijas premjerministru Džuzepi Konte, kuras gaitā Krievijas valsts vadītājs apstiprināja, ka valsts ir gatava operatīvi sniegt palīdzību cīņā ar koronavīrusu, un aprakstīja konkrētos palīdzības parametrus.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka tikai vienas dienas laikā miruši 793 cilvēki. Pārspēts arī atveseļošanās gadījumu rekords – no slimības izveseļojušies 943 cilvēki, kopā izveseļojušies 6062 slimnieki.

Tomēr krematorijas valstī ir pārpildītas. Ar koronavīrusu inficēti vairāk nekā 42 tūkstoši itāļu.

Ziņu lente
0