Ārzemēs iestrēgušie Latvijas iedzīvotāji varēs atgriezties mājās ar speciālu vilcienu

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasЖелезнодорожный вокзал в Риге
Железнодорожный вокзал в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija, Lietuva, Baltkrievija un Ukraina vienojās palaist starptautisko pasažieru vilcienu maršrutā Kijeva – Rīga – Kijeva, lai četru valstu iedzīvotāji varētu atgriezties dzimtenē.

RĪGA, 21. marts – Sputnik. Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Ukrainas iedzīvotāji, kas saskārušies ar ierobežojumiem koronavīrusa dēļ, gūs iespēju atgriezties mājās ar starptautisko pasažieru vilcienu Kijeva – Rīga – Kijeva, teikts Baltkrievijas Dzelzceļa uzņēmuma(BelŽD)  paziņojumā.

"Pēc saskaņošanas ar Ukrainas, Baltkrievijas, Lietuvas un Latvijas ārlietu ministrijā šo valstu iedzīvotāju nokļūšanai dzīvesvietās tiek norīkots vilciens Nr. 32/31. Kijeva – Rīga – Kijeva ar atiešanu no Kijevas 21. martā, no Rīgas – 22. martā," teikts paziņojumā.

Saskaņā ar BelŽD preses dienesta datiem, Baltkrievijas teritorijā vilciens izbrauks ar pieturām stacijās Slovečno, Kaļikoviči, Svetlogorska pie Berezinas, Žlobina, Bobruiska, Osipoviči-1, Minska-Pasažieru, Molodečno, Smorgoņa, Gudogaja. Vilciena kustības laikā no Kijevas Lietuvas teritorijā pasažieru izkāpšana notiks tikai Viļņā, savukārt, braucot no Rīgas, Lietuvas teritorijā pasažieru izkāpšana notiks Šauļos un Viļņā.

© Sputnik / Sergey MelkonovKoronavīrusa pandēmija: kā tiek galā Rīga
Ārzemēs iestrēgušie Latvijas iedzīvotāji varēs atgriezties mājās ar speciālu vilcienu - Sputnik Latvija
Koronavīrusa pandēmija: kā tiek galā Rīga

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunā koronavīrusa COVID-19 saslimšanas uzliesmojumu par pandēmiju. 186 valstīs un aizjūras teritorijās saslimuši vairāk nekā 277 tūkstoši cilvēku, vairāk nekā 11 tūkstoši ir miruši. Saistībā ar pandēmiju Latvija 13. martā ieviesa ārkārtas situācijas režīmu, kura ietvaros ir apturēti visi starptautiskie pasažieru pārvadājumi, slēgtas skolas un augstskolas, aizliegti visi masveida pasākumi. Patlaban Latvijā ir 124 COVID-19 inficētie.

Ziņu lente
0