Atsevišķi atveseļojušies Latvijas iedzīvotāji var turpināt izplatīt koronavīrusu

© Sputnik / Sergey MelkonovВ Латвийском центре инфектологии развернута мобильная лаборатория для сдачи анализов на коронавирус
В Латвийском центре инфектологии развернута мобильная лаборатория для сдачи анализов на коронавирус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Diviem ar COVID-19 inficētajiem pēc simptomu izzušanas joprojām tika konstatēta vīrusa klātbūtne, pastāstīja Latvijas Slimību profilakses un kontroles centrā.

RĪGA, 21. marts – Sputnik. Cilvēki, kuri inficējās ar koronavīrusu COVID-19, arī pēc saslimšanas simptomu zušanas var būt pārnēsātāji, paziņoja Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska un profilakses analīzes departamenta vadītājs Jurijs Perevoščikovs. Latvijā reģistrēti divi šādi gadījumi, vēsta rus.tvnet.lv.

Perevoščikovs 20. martā uzstājās Latvijas Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē.

Pēc viņa sacītā, šonedēļ sākās pārbaudes, lai noskaidrotu, vai iepriekš saslimušo organismā joprojām ir vīruss COVID-19. Lai cilvēki varētu atgriezties pie savas ikdienas dzīves, jāpārliecinās, ka viņiem vairs nav vīrusa un viņi nav tā pārnēsātāji. Vīrusa klātbūtnes analīzēm jābūt nodotām vismaz pēc trim dienām kopš simptomu izzušanas.

Лекарственные препараты и градусник для измерения температуры - Sputnik Latvija
"Latvijā jau ir daudz cilvēku ar koronavīrusu": inficētā latvieša secinājums

Pēc Perevoščikova sacītā, patlaban ir viens cilvēks, kuram ir zuduši simptomi un vīrusa tests izrādījies negatīvs. Diviem cilvēkiem nav simptomu, taču vīrusa tests uzrāda pozitīvu rezultātu.

Latvijā 20. martā tika apstiprināti 111 COVID-19 inficēšanās gadījumi. COVID-19 ir reģistrēti visā Latvijā – līdz nesenajam laikam to nebija Kurzemē. Visvairāk saslimušo ir Rīgā.

Iepriekš Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests paziņoja, ka gatavojas liela skaita COVID-19 pacientu plūsmai, ņemot vērā situāciju citās valstīs un daudzu ceļotāju atgriešanos no koronavīrusa skartajām valstīm.

Kopumā ar koronavīrusu pasaulē, saskaņā ar 20. marta vakarā reģistrētajiem datiem, jau bija 267 tūkstoši cilvēku, 183 pasaules valstīs un aizjūras teritorijās, vairāk nekā 11 tūkstoši miruši.

Latvijā darbojas ārkārtas situācijas režīms: pilnībā apturēts viss starptautiskais pasažieru transports, slēgtas skolas un augstskolas, aizliegti masveida pasākumi. Valdība piešķīrusi 2 miljardus eiro krīzes seku mazināšanai, ko izraisījis COVID-19.

Ziņu lente
0