"Meklējam darbiniekus": Rīgā zivju konservu ražotājs meklē strādniekus

© Foto : pixabayКонсервированные продукты
Консервированные продукты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas lielākais zivju konservu ražotājs meklē strādniekus, jo koronavīrusa epidēmija novedusi pie ilgi uzglabājamo preču pieprasījuma izaugsmes.

RĪGA, 20. marts – Sputnik. Uzņēmuma "Karavela" vadītājs Andris Bite paziņoja Twitter vietnē, ka kompānijai nepieciešami strādnieki.

"Mums, par laimi, ir darbs un pieaugusi aktivitāte. Kolēģi, kuriem ir krīzes laiks. Lai nav jāatlaiž darbinieki uz 1-3 mēnešiem varam piedāvāt darbu pie sevis Karavelā. Rīga, Vecmīlgrāvis. Bez atlaišanas, var sniegt pakalpojumu vtml. Rakstiet, zvaniet. abite@kaija.lv info@kaija.lv," pavēstīja kontaktus uzņēmuma līdzīpašnieks Andris Bite.

Gaidot sekojošo jautājumu, vadītājs precizēja, ka, ja runa ir par ceha darbiniekiem, tad dotajā brīdī vidējā alga sastāda 1040 eiro bruto. Algas apmērs ir atkarīgs no izstrādes, turklāt darbiniekiem nodrošina pusdienas un transportu uz uzņēmuma rēķina.

Gandrīz vienlaikus ar viņa tvītu uzņēmuma "Karavela" Facebook lapā parādījās analoģisks sludinājums par pagaidu vakancēm.

Atgādināsim, ka pirms dažām dienām Latvijas Zivrūpnieku savienības prezidents, Saeimas deputāts Didzis Šmits paziņoja par to, ka ir pienācis konservu laiks, jo to pieprasījums aug kosmiskā mērogā. Pēc viņa sacītā, iepriekš kas tāds ir bijis smagu ekonomisko krīžu vai karu priekšvakarā.

Atbildes kārtā uzņēmuma "Karavela" līdzīpašnieks Andris Bite aicināja Šmitu nesēt paniku.

"Didzi nesēj paniku! Tas liecina tikai par neadekvātu cilvēku reakciju uz notikumiem. Un pieprasījums pēc tam atspēlēsies, jo kaut kad būs krājumi arī jānoēd. Pagaidām gan viss rullē,"

Atzīmēsim, ka "Karavela" ir lielākais zivju konservu ražotājs Baltijā, kurš eksportē preces uz vairāk nekā 30 valstīm. Uzņēmumā strādā aptuveni 700 cilvēku, kompānija ik gadus nodokļos iemaksā budžetā ap 6 miljoniem eiro. Arī līdz šim kompānija saskārās ar kvalitatīvu kadru deficītu darba tirgū.

Uzņēmuma vadītājs Andris Bite vairākkārt rosināja jautājumu par nosacījumu vienkāršošanu ārzemju darbaspēka ievešanai.

"Maxima" aicina darbiniekus

Neraugoties uz krīzi, darba apjoms pieaudzis arī atsevišķiem tirdzniecības darbiniekiem. Vakar kļuva zināms, ka arī tirdzniecības tīkls "Maxima" izsludina jaunu darbinieku uzņemšanu.

Patlaban "Maxima" papildus meklē darbiniekus tādu pienākumu veikšanai, kā preču izlikšana veikalu plauktos, pasūtījumu komplektācija Internetveikalā "Barbora", to piegāde un kurjeru pakalpojumu nodrošināšana, vēsta "Maxima Latvija" preses relīzē Liene Dupate-Ugule.

Rūpējoties par efektīvu darba organizāciju un solidarizējoties sociāli atbildīgas uzņēmējdarbības vides izveidošanas lietās, "Maxima" piedāvā dīkstāvē nonākušo nozaru darbiniekiem īstermiņa darba attiecības ārkārtas situācijas periodā, vienlaikus saglabājot darba attiecības ar savu darba devēju.

Пустые полки магазина Максима в Риге. Рижане выкупают макароны, крупы и мясные консервы - Sputnik Latvija
Ievēro distanci: vai Latvijas iedzīvotāji izpilda jaunās lielveikalu apmeklēšanas normas

"Redzot, cik lielos apmēros ārkārtas situācija ietekmē daudzus Latvijas uzņēmumus un viņu darbiniekus, kā arī valdības ierobežotās iespējas sniegt atbalstu ikkatram, mēs pieņēmām lēmumu solidarizēties ar grūtībās nonākušajiem un uzrunāt dīkstāvē esošo uzņēmumu darbiniekus. Mēs piedāvājam darba iespējas šajā sarežģītajā laikā ar iespēju atgriezties savā nozarē, tiklīdz situācija būs normalizējusies. Vienlaikus mums joprojām ir jāspēj efektīvi veikt visus veikalu ikdienas uzturēšanas darbus un daudzos papildu pasākumus īpašas piesardzības nodrošināšanai darbinieku un klientu drošībai, tādēļ katram darbiniekam šobrīd ir vēl lielāka nozīme," pastāstīja "Maxima Latvija" personāla un tirdzniecības tīklu vadības direktore Gunita Ķiesnere.

Plašāk par pieejamajām vakancēm var uzzināt kompānijas mājaslapā www.maxima.lv vai zvanot pa informatīvo tālruni 8000 0088.

Ziņu lente
0