Latvija no valsts budžeta apmaksās koronavīrusa analīzes privātā laboratorijā

© REUTERS/Yves HermanБиологические исследования в лаборатории
Биологические исследования в лаборатории - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija apmaksās visiem, kam tas ir nepieciešams, koronavīrusa analīzes privātā laboratorijā, kuras maksā 80,40 eiro.

RĪGA, 20. marts – Sputnik. Tagad valsts apmaksātu koronavīrusa testu var iztaisīt "E.Gulbja laboratorijā", vēsta Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

NMPD Twitter paziņojumā teikts, ka bezmaksas COVID-19 analīzes var iztaisīt šajā laboratorijā, kas atrodas Brīvības gatvē 366. Lai to izdarītu, jāpierakstās pa tālruni 67 801 112. Tālrunis darbojas katru dienu no plkst. 8:00 līdz 20:00.

Atgādināsim, ka pēc pirmo koronavīrusa infekcijas gadījumu apstiprināšanas Latvijā varasiestādes pieņēma lēmumu izvietot pie Infektoloģijas centra mobilo analīžu nodošanas punktu, kurā ikviens, kas konstatējis bīstamās slimības simptomus, var nodot analīzi.

Pēc būtības, tā ir liela telts norobežotā teritorijā. Tie, kas jau nodevuši analīzes, atzīmē, ka notiekošais atgādina kadrus no kino: ārsti ietērpti ķīmiskās aizsardzības kostīmos un strādā kā pulksteņi. Netālu dežurē policija, kokā redzama bioloģiskās bīstamības zīme.

Pierakstīties bezmaksas testa veikšanai var pa tālruni 8303, kurš darbojas katru dienu no plkst. 8:00 līdz 18:00. Katrs zvans tiek ierakstīts un reģistrēts.

Ziņu lente
0