Vadībai samazinās algas: airBaltic ir atradis veidu, kā ietaupīt 5 miljonus eiro

© Sputnik / Sergey MelkonovВид из иллюминатора
Вид из иллюминатора - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visvairāk atlaišanas airBaltic, kas ir saistītas ar koronavīrusa pandēmiju, skars pilotus un ekipāžu, taču kompānija meklēs arī "brīvprātīgus risinājumus", piemēram, sūtīt darbiniekus neapmaksātos atvaļinājumos.

RĪGA, 19. marts – Sputnik. Pēdējās nedēļas laikā piecas kompānijas iesniegušas paziņojumus Nodarbinātības valsts aģentūrai par masveida darbinieku atlaišanām, kas ir saistītas ar koronavīrusa pandēmijas sekām. NVA neatklāj, kas ir šie uzņēmumi, taču viens no tiem ir zināms – tā ir lidsabiedrība airBaltic. Jau pagājušajā nedēļā tā paziņoja par darbinieku skaita samazināšanu, kas skars vairākus simtus darbinieku.

Kompānijas pārstāve Alise Briede paskaidroja, ka atlaišanas ir saistītas ar koronavīrusa krīzes ietekmi uz airBaltic maršrutu tīklu, vēsta Neatkarīgā Rīta Avīze

"Uzņēmums ir spiests uz laiku vēl vairāk samazināt darbinieku skaitu, galvenokārt lidmašīnas apkalpē nodarinātos. Taču lidsabiedrība centīsies rast brīvprātīgus risinājumus, piedāvās bezalgas atvaļinājumus, pārbaudes laika saīsināšanu vai arī īstenos darba uzteikšanu," uzsvēra Briede.

Koronavīrusa dēļ airBaltic atcēla 580 reisus laika posmā no 9. marta līdz 31. maijam.

"Diemžēl koronavīrusa krīze saasinās. Mums šobrīd nav citu iespēju, kā šajā ārkārtas situācijā atbilstoši rīkoties un īstenot ārkārtas pasākumus, lai mūsu uzņēmums būtu gatavs atgūties, kad šī globālā krīze būs beigusies. Nav šaubu, ka galu galā šī situācija uzlabosies un airBaltic atgriezīsies pie tās izaugsmes stratēģijas. Es esmu pateicīgs mūsu komandai un Latvijas iedzīvotājiem par mums izrādīto atbalstu šajā grūtajā laikā," paziņoja airBaltic izpilddirektors Martins Gauss.

Пассажиры в масках в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Nācās atdot tūkstošiem eiro: airBaltic repatriācijas reiss latviešiem izmaksāja dārgi

Kompānijai ir detalizēts plāns dažādu ekonomisko krīžu gadījumiem. Kopš 28. februāra uzņēmumā ir izveidota darba grupa, kura regulāri vērtē aktuālo informāciju un pieņem attiecīgus lēmumus.

Lai samazinātu pandēmijas ietekmi uz uzņēmumu, airBaltic valdei un padomes locekļiem uz laiku samazināja algu un atlika prēmiju izmaksu. Tas ļaus pusgada laikā ietaupīt aptuveni 5 miljonus eiro.

Savukārt Latvijas Aviācijas arodbiedrība un Latvijas Aviācijas arodbiedrību federācija uzskata, ka lidsabiedrība rīkojusies nekorekti, jo atlaišanas tika uzsāktas bez konsultācijām ar arodbiedrībām un bez likumā paredzēto ziņu sniegšanas tām. Arodbiedrības aicina airBaltic apturēt kolektīvo atlaišanu, savukārt valdību – izstrādāt transporta nozares atbalsta pasākumus. Saskaņā ar arodbiedrību informāciju, visvairāk atlaišanas skars pilotus un stjuartus.

Ziņu lente
0