"Latvijas balzams" sāks ražot antiseptisko līdzekli, kuru nedrīkst dzert

© Sputnik / Sycheva Irina"Рижский черный бальзам"
Рижский черный бальзам - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Cīņā ar antiseptisko līdzekļu deficītu Latvijai palīdzēs "Latvijas balzams" un olu ražotājs "Balticovo".

RĪGA, 19. marts – Sputnik. Olu ražotājs "Balticovo" ziedos savu saražoto antiseptisko līdzekli valsts un pašvaldības iestādēm, savukārt alkoholisko dzērienu ražotājs "Latvijas balzams" pats ražos roku dezinficēšanas līdzekli, raksta Mixnews.lv.

Лекарства - Sputnik Latvija
Šīs zāles nedrīkst lietot pret koronavīrusu! Brīdina Francijas veselības ministrs

Līdz ar koronavīrusa pandēmijas sākumu Latvijā par lielu deficītu kļuvušas maskas, antiseptiskie līdzekļi un citi individuālie aizsarglīdzekļi.

"Rīgas farmaceitiskā fabrika" nolēma palaist papildu jaudas antiseptiskā līdzekļa ražošanai, taču šim nolūkam pietrūkst nepieciešamo komponentu.

Tagad antiseptiskā līdzekļa ražošanu nolēmusi uzsākt arī kompānija "Latvijas balzams". Kompānija paziņoja, ka dezinficējošais gēls 4 litru pudelēs, kas ir saražots atbilstoši PVO ieteicamajai receptūrai, parādīsies jau līdz šīs nedēļas beigām. Tas sauksies "Virudes" – nosaukums apvienos sevī vārdus "vīruss" un "dezinfekcija".

"Latvijas balzams" brīdina, ka "Virudes" nav paredzēts dzeršanai, neraugoties uz augsto spirta saturu tajā.

Latvijas lielākais olu ražotājs "Balticovo" katru dienu izgatavo trīs tonnas dezinfekcijas līdzekļa savām vajadzībām – piemēram, aizsardzībai no putnu gripas.

"Pagājušajā gadā Latvijas uzņēmums "ECO Forte" mums uzstādīja specializētu sistēmu, ar kuru ražojam paši savām vajadzībām efektīvu un sertificētu dezinfekcijas līdzekli – hipohlorskābi. Līdzeklis ir nekaitīgs cilvēkam, taču ir ļoti efektīvs mikrobu apkarošanai," pastāstīja uzņēmuma valdes loceklis Toms Auškāps.

Люди в медицинских масках во время шоппинга в супермаркете, Милан - Sputnik Latvija
Koronavīrusa infekcijai ir smagas sekas

Kompānija paziņoja, ka vienu tonnu ir gatava ziedot koronavīrusa apkarošanai – pirmām kārtām, medicīnas iestādēm, sociālajiem dienestiem, policijai, ugunsdzēsējiem un izglītības iestādēm. Ar pieteikumiem pie "Balticovo" jau ir vērsušās pašvaldības, sociālie dienesti, valsts mediji, slimnīcas, pansionāti un pat IeM.

Iepriekš Francijas greznās produkcijas ražotājkompānija "LVMH" paziņoja, ka uzsāk roku dezinfekcijas līdzekļu ražošanu savās parfimērijas un kosmētikas ražotnēs un bez maksas piegādās tos valsts slimnīcām.

Ziņu lente
0