Cilvēki salst lietū pie veikalu ieejām: Danusēvičš asi kritizē pasākumus pret COVID-19

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasДождь
Дождь - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tirdzniecība ir jāiekļauj koronavīrusa pandēmijā cietušo nozaru sarakstā – klientu skaits ir krities, kas nozīmē lielus zaudējumus, turklāt veikaliem ir uzlikti strikti ierobežojumi, paziņoja Henriks Danusēvičs.

RĪGA, 19. marts – Sputnik. Gan pārtikas, gan citu preču tirgotāji Latvijā atzīmē klientu skaita krišanos, kas nozīmē zaudējumus. Turklāt, atsevišķos veikalos ir ļoti grūti izpildīt Ekonomikas ministrijas izdotās sociālās distances prasības, paziņoja Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents, vēsta Tvnet.lv.

Tirdzniecība jāiekļauj COVID-19 pandēmijas izraisītās krīzes rezultātā cietušo nozaru sarakstā, – tā ne vien cieš zaudējumus klientu skaita krituma dēļ, bet arī tādēļ, ka darbiniekiem pastāv augsts inficēšanās risks ar jauno vīrusu, sacīja Danusēvičs.

"Esam vīrusa saskarsmes priekšfrontē. Šodien ieviesti nozarē gan dārgāki, sen aizmirsti pārdevēju aizsargstikli, gan līnijas pircēju atdalīšanai vilktas ar skolas krītiņiem," pauda Danusēvičs.

Atsevišķās vietās veikalā 40 kvadrātmetru platībā var atrasties tikai trīs cilvēki, savukārt pārējie gaida uz ielas vējainā un lietainā laikā, kas apdraud viņu veselību. Pēc Danusēviča domām, jāmaina rīkojums par divu metru zonu, atstājot šo attālumu kā galveno, taču tur, kur tas nav iespējams, jānosaka attālums viens metrs, kā tas ir daudzās Eiropas Savienības valstīs.

Пустые полки магазина Максима в Риге. Рижане выкупают макароны, крупы и мясные консервы - Sputnik Latvija
Histērija – tā ir norma: psihologi ar to, kā pārvarēt paniku koronavīrusa dēļ

Tāpat Danusēvičš uzskata, ka tiesībsargājošās iestādes pārāk stingri kontrolē to, kā tirgotāji ievēro ierobežojumus. "Kategoriski iebilstam pret pašlaik izvērsto pašvaldības policijas teroru pret mazo tirdzniecības vietu īpašniekiem," sacīja asociācijas vadītājs.

Danusēvičs uzsvēra, ka tirdzniecības kompāniju stāvokli krīzes periodā ievērojami apgrūtina saistības izīrētāju priekšā, kuri nav gatavi pazemināt un iesaldēt īres maksu; citi ir gatavi to darīt, ja krīzes periodā tiks atbrīvoti no nekustamā īpašuma nodokļa un sociālā nodokļa maksas. Valdība varētu pieņemt lēmumu, lai noņemtu šo spriedzi, kā arī vienoties ar elektrības, gāzes un ūdens apgādes piegādātājiem par tarifu samazināšanu šim periodam, atzīmēja viņš.

Tāpat Danusēvičs atgādināja, ka nepārtikas preču tirgotājiem ir stipri krities apgrozījums, un viņi ir spiesti apturēt darbību.

Ziņu lente
0