Serbijas prezidents: koronavīruss parādījis, ka Eiropas solidaritāte ir tīrās pasakas

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasПрезидент республики Сербии Александр Вучич
Президент республики Сербии Александр Вучич  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aleksandrs Vučičs bija sašutis par medikamentu un iekārtu eksporta aizliegumu no ES koronavīrusa dēļ un palūdzis atbalstu Sji Dzjiņpinam.

RĪGA, 17. marts – Sputnik. Eiropas solidaritāte neeksistē – tā Serbijas prezidents Aleksandrs Vučičs komentēja ES aizliegumu eksportēt medikamentus un iekārtas koronavīrusa dēļ, vēsta Sputnik Baltkrievija

Сотрудница медицинского стационара на территории больничного комплекса в Коммунарке, коронавирус - Sputnik Latvija
PVO prognozē: tuvākajā laikā Eiropā augs mirstība koronavīrusa epidēmijā

"Pašlaik neizdarīšu politiskus secinājumus, taču mēs esam sapratuši, ka starptautiskā vai Eiropas solidaritāte nepastāv – tās visas bija tikai pasakas uz papīra," paziņoja Vučičs.

Valsts Veselības ministrijas dati liecināja, ka svētdienas vakarā ar koronavīrusu valstī bija inficēti 48 cilvēki. Valdība noteica cenu ierobežojumus pārtikas produktiem, aizsardzības un higiēnas līdzekļiem. Aizliegti arī publiski pasākumi, savukārt pilsoņi vecumā no 65 gadiem lūgti nepamest mājas bez akūtas nepieciešamības.

Svētdienas vakarā Aleksandrs Vučičs vērsās pie iedzīvotājiem un izsludināja ārkārtas stāvokli. Savā runā viņš informēja par medikamentu un medicīnisko iekārtu eksporta aizliegumu no ES, par kura ieviešanu iepriekš informēja Eiropas Komisijas vadītāja Urzula fon der Leiena.

"Šajā situācijā mums var palīdzēt tikai Ķīna, un es esmu uzrakstījis vēstuli priekšsēdētājam Sji Dzjiņpinam, kurā lūdzu viņa palīdzību un nosaucu viņu par brāli," atzīmēja Vučičs.

Viņš atklāja, ka Serbija palūgusi palīdzību ar medikamentiem, pasūtījusi Ķīnā 5 miljonus aizsargmasku un ierosinājusi atsūtīt ārstus.

"Kad viņiem (ES) bija vajadzīga serbu nauda, tad viņi pieprasīja mainīt iepirkumu noteikumus, lai Eiropas firmas saņemtu kontraktus. Kad atnāca nelaime un kļuva smagi, tad arī serbu nauda nelīdz. Par to viņiem liels paldies, ticiet man, es atradīšu iespēju, kā viņiem "pateikties"," uzsvēra Serbijas prezidents.

Pasaules Veselības organizācija izsludināja jaunā koronavīrusa "Covid-19" uzliesmojumu par pandēmiju. Inficēto skaits visā pasaulē pārsniedz 153 tūkstošus cilvēku, letālo gadījumu skaits pārsniedz 5,5 tūkstošus.


Ziņu lente
0