Uz laiku durvis slēdz slavenā viesnīca "Hotel Roma" Rīgā

© Sputnik / Sergey MelkonovУлица Краму в Старой Риге
Улица Краму в Старой Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Leģendārā viesnīca "Hotel Roma" Vecrīgā, Kaļķu ielā, uz laiku pārtrauc darbu, informēja tās vadītāja Linda Mūrniece. Viņa atzina, ka nav iespējams apmaksāt rēķinus un nodokļus.

RĪGA, 16. marts - Sputnik. Latvijas bijusī iekšlietu ministre, viesnīcas "Hotel Roma" pārvaldniece Linda Mūrniece pastāstīja savā lapā Twitter, ka koronavīrusa dēļ slavenā viesnīca "Hotel Roma" Rīgā spiesta uz laiku pārtraukt darbu.

"Lai kā nemēģinātu optimizēt izdevumus, esam pagaidām slēguši viesnīcu.... Nav ne jausmas, kas notiks tālāk. Ar mums, ar mani un manējiem," pastāstīja Linda Mūrniece. Savu tvītu viņa pavadīja ar tēmturi #esamkopā.

​Pēc Mūrnieces vārdiem, ir vienkārši nerentabli uzturēt viesnīcu. Marts tūrisma nozarē tradicionāli tiek uzskatīts par "tukšu" mēnesi, taču tagad klāt vēl nākusi arī šī liga.

"Ikdienas rēķini 7stāvu ēkai - ap 25 tk mēnesī. Nevienu neatlaižu, bet algu nesolu un nodokļus nevarēšu samaksāt. 50 darbinieki - algas 26 tk, atbilstoši nodokļi... Piegādātāju un servisu rēķni... Pagaidām skatāmies un gaidām," līdzjūtīgajiem komentētājiem pastāstīja Mūrniece.

​Viņa piezīmēja, ka viesnīcā ir 88 numuri, taču visi pasūtījumi atcelti – piektdien viesnīcā nav apmeties neviens viesis, sestdien – tikai viens.

Jau 27.februārī Mūrniece sūdzējās, ka koronavīruss negatīvi ietekmējot viesnīcas darbu – kad tūristu grupa atteicās no pasūtījuma, ņemot vērā inficēšanās gadījumus kaimiņu Igaunijā.

Slēgta lidosta, kinozāles, fitnesa centri un baznīcas

Sestdien, 14.martā valdības un Krīzes pārvaldes padomes kopīgajā sēdē tika pieņemts lēmums par to, ka no 17.marta līdz 14.aprīlim, koronavīrusa "Covid-19" izplatības rezultātā izsludinātās ārkārtas situācijas režīmā tiek apturēti visi pasažieru pārvadājumi ar gaisa, dzelzceļa, jūras un autobusu transportu. Par to žurnālistiem paziņoja premjerministrs Krišjānis Kariņš.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits piebilda, ka pasažieru pārvadājumi tiek pārtraukti 17.martā no pl. 00:00. Par to  informēti visi pārvadātāji.

Starptautiskās lidostas "Rīga" lapā publicēts paziņojums, ka no 17.marta apturēti visi starptautiskie reisi. Pasažierus, kurus šis lēmums skāris, lūdz vērsties pie savu aviokompāniju parstāvjiem, ārvalstīs palikušie Latvijas valstpiederīgie aicināti sazināties ar ĀM.

Daudzas kultūras un izklaides iestādes nopietni uztvērušas MK lēmumu no 2020.gada 14.marta un ziņoja, ka pārtrauc darbu.

Piemēram, kinoteātris Apollo publicēja ziņu, ka slēdz durvis no 15.marta, ņemot vērā valstī izludināto ārkārtas situāciju un ir gatavs atmaksāt naudu par iegādātajām biļetēm.

Līdzīgu informāciju sniedza "Forum Cinemas LV".

Sporta zāļu tīkls "MyFitness" siņoja, ka no 15.marta tiek slēgt visi klubi Rīgā. Abonementi un kartes tiek bez maksas uz laiku apturēti, sola tīkla pārstāvji.

Savukārt Latvijas Romas katoļu baznīcas galva Zbigņevs Stankevičs aicinaja visus ticīgos piedalīties dievkalpojumos attālināti – ar Facebook un YouTube kanālu, palīdzību vai "Radio Marija Latvija".

Ziņu lente
0