Polijā salūzuši termometri: uz Polijas-Lietuvas robežas milzīga kravas auto rinda

© Sputnik / Василий СемашкоОчередь фур на белорусско-литовской границе
Очередь фур на белорусско-литовской границе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kravas automašīnu sastrēgums uz Polijas un Lietuvas robežas izstiepies sešus kilometrus garā rindā un turpina augt.

RĪGA, 16. marts - Sputnik. Svētdien, 15.martā, Lietuvā izveidojās milzīga kravas automašīnu rinda, kas gaida iespēju šķērsot robežu, vēsta Press.lv. Vakarpusē rinda izstiepās sešu kilometru garumā un turpināja augt.

Lietuvas Robežsardzes dienesta vadītājs Rustams Ļubajevs informēja, ka sastrēgums cēlies Polijas kolēģu iekārtu sabojāšanās rezultātā. Visiem autovadītājiem, kuri iebrauc Polijā, tiek mērīta temperatūra sakarā ar jaunā vīrusa – "Covid-19" izplatīšanos pasaulē.

Молодые люди на станции железнодорожного вокзала - Sputnik Latvija
Atliek tikai kravas: Latvija slēdz visus pasažieru pārvadājumus

"Uz Polijas robežas izveidojās problēma, jo sabojāti termometri, ko poļi izmanto ķermeņa temperatūras mērīšanai, tāpēc viņi apturēja automašīnu kontroli. Lai atrisinātu problēmu, nodevām poļu kolēģiem savus termometrus," pastāstīja Ļubajevs.

Robežsardzes dienesta vadītājs uzsvēra, ka uz Latvijas robežas nekādas problēmas patlaban nav novērojamas, automašīnas šķērso robežu ierastajā režīmā.

Jāpiebilst, ka patlaban transporta satiksme starp Poliju un Lietuvu organizēta tikai caur Kalvaru robežas kontroles punktu.

Atgādināsim, ka preses brīfingā 14.martā, pēc Krīzes vadības padomes sēdes premjerministrs Krišjānis Kariņš paziņoja, ka no 17.marta tiek slēgti visi starptautiskie pasažieru pārvadājumi, ieskaitot pasažieru aviopārvadājumus, autobusu satiksmi un jūras pārvadājumus. Atcelti arī čarterreisi uz kūrortiem. Kravu pārvadājumi saglabājas agrākajā režīmā.

Ārvalstīs esošie valstspiederīgie var atgriezties arī pēc 17.marta, taču tikai ar personīgo transportu – uz to aizliegums nav attiecināts. Cilvēkiem ir tiesības šķērsot robežas savās automašīnās, tomēr jāņem vērā iespējamie ierobežojumi citās valstīs.

Ziņu lente
0