Nākotnes uzturs: Latvijā izgudrotas ledenes no tārpiem

© Peter Hartl / Down to earthЧерви. Иллюстративное фото.
Черви. Иллюстративное фото. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā izgudrots nākotnes uzturs – ne tikai ekoloģiski tīrs, lēts un barojošs, bet arī ļoti garšīgs, ir pārliecināti zinātnieki no Latvijas Lauksaimniecības universitātes.

RĪGA, 15. marts - Sputnik. Zinātnieki izstrādājuši šokējošu desertu. Tas ir ne tikai lēts un garšīgs, bet arī ļoti noderīgs. Tās ir ledenes no sliekām, stāsta portāls "MIR 24".

Ilga Gedrovica, pētniece no Lauksaimniecības universitātes, jau ilgu laiku pēta iespējas padarīt uzturu barojošāku, ekoloģiski nekaitīgu un lētu. Pēc viņas domām, sliekas no šī viedokļa ir ideālas.

Gedrovica paskaidroja, ka sliekas ir viegli pavairot, tās ir pieticīgas, mīt visur, izņemot Antarktīdu, turklāt tām raksturīga ātra reģenerācija. Pēc viņas domām, viena slieka proteīna ziņā ir pielīdzināma gaļas cilvēka diennakts patēriņam. Savukārt kaltētās sliekās proteīna saturs trīskārt pārsniedz proteīna daudzumu dzīvnieku gaļā.

Iepriekš Gedrovica jau pievienojusi bezmugurkaulniekus cepumos un uzskata, ka rezultāts ir satriecošs.

Tomēr jāpiebilst, ka Eiropā ir ļoti grūti saņemt sertifikātu netradicionālo pārtikas produktu izmantošanai, tāpēc tuvākajā laikā slieku ledenes pārdošanā nav sagaidāmas.

Iepriekš līdzīgs cienasts jau tika prezentēts Sanfrancisko, un diezgan daudzi izteica vēlmi nogaršot eksotisko ēdienu. Pēc oriģinālā saldējuma, kam pievienota nevis šokolāde vai karameles, bet gan kaltēti skorpioni, vaboles, skudras un tārpi, sastājās iespaidīga rinda.

Ziņu lente
0