Ja lidmašīnas nelido: airBaltic turpinās samazināt darbinieku skaitu

© Sputnik / Sergey MelkonovМартин Гаусс, председатель правления национального авиаперевозчика airBaltic на выставке Balttour 2019
Мартин Гаусс, председатель правления национального авиаперевозчика airBaltic на выставке Balttour 2019 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas labākais darba devējs transporta un loģistikas nozarē grasās atlaist aptuveni ceturto daļu darbinieku.

RĪGA, 13. marts – Sputnik. Lidsabiedrība airBaltic plāno turpināt darbinieku skaita samazināšanu un slēgt vairākus maršrutus, paziņoja Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" airBaltic izpilddirektors Martins Gauss.

Iepriekš airBaltic izsludināja nolūku atlaist 250 darbiniekus, taču, pēc Gausa sacītā, tas nav galīgais lēmums – kopumā uz laiku var tikt atlaisti 400 cilvēku un pat vairāk.

"Ja lidmašīnas nelido, mums nav vērts nodarbināt apkalpi," sacīja Gauss.

Pagājušajā nedēļā airBaltic, kurā strādā aptuveni 1800 darbinieku, pēc tautas balsojuma rezultātiem, ko veica personāla atlases aģentūra "CV-Online Latvia", tika atzīta par labāko darba devēju transporta un loģistikas nozarē. Šo balvu airBaltic saņēmusi deviņus gadus pēc kārtas.

Tāpat Gauss paziņoja, ka tuvāko trīs mēnešu laikā plānots atcelt vēl aptuveni 3700 reisu.

"Mums ir jāslēdz 23 no 100 maršrutiem," paziņoja viņš.

Iepriekš kļuva zināms, ka airBaltic pieņēma lēmumu atcelt reisus uz Milānu, Veronu, Romu un Telavivu koronavīrusa uzliesmojuma dēļ pasaulē. Kopumā lidsabiedrība atcēla 580 reisus laika posmā no 23. marta līdz 31. maijam.

Самолет Airbus A220-300 (Bombardier CS300) авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Linkaits: valdība nedos naudu airBaltic

Tāpat, pēc Gausa sacītā, airBaltic atlika plānoto jauno lidmašīnu iegādi.

"Mēs turpināsim īstenot biznesa plānu, bet šobrīd krīze ir mainījusi plānus. Jauno maršrutu atklāšana ir nedaudz atlikta un jaunas lidmašīnas iegādāsimies pēc krīzes," sacīja Gauss.

Līdz šim lidsabiedrība ir saņēmusi 22 Airbus A220-300 lidmašīnas. Iepriekš airBaltic plānoja, ka līdz 2020. gada beigām tās flotē būs 26 šāda tipa lidmašīnas.

Tai pat laikā Gauss iedrošina, ka airBaltic ir finansiāli stabils uzņēmums.

"Tie ir pagaidu pasākumi krīzes dēļ. Mums ir jābūt gataviem pēc krīzes atsākt lidojumus," sacīja viņš.

Gauss atzīmēja, ka pēc krīzes lidsabiedrībai pavērsies jaunas iespējas, jo ne visi pārvadātāji to pārdzīvos un spēs pielāgoties.

Iepriekš satiksmes ministrs Tālis Linkaits paziņoja, ka airBaltic ir stingras pozīcijas aviācijas nozarē un tai nav nepieciešams finanšu atbalsts no valsts puses.

Vakar Starptautiskā gaisa transporta asociācija (IATA) aicināja valdības sagatavoties koronavīrusa izplatīšanās ekonomiskajām sekām un sniegt atbalstu aviokompānijām.

"Šis ir grūts laiks, un valdības veic bezprecedenta pasākumus. Drošība, to skaitā veselības aprūpe, ir galvenā prioritāte. Aviokompānijas ievēro šīs prasības. Valdībām ir jāatzīst arī tas, ka aviokompānijas, kurā ir nodarbināti aptuveni 2,7 miljoni cilvēku, izjūt ārkārtīgu finanšu un operatīvo spiedienu. Tām ir nepieciešams atbalsts," paziņoja IATA ģenerāldirektors Aleksandrs Dežunjaks.

Iepriekš IATA jau ziņoja, ka pasaules aviokompānijas situācijas ar koronavīrusu dēļ var pazaudēt no 63 līdz 113 miljardiem dolāru peļņas pasažieru pārvadājumos 2020. gadā.

Ziņu lente
0