Igaunijā izsludināts ārkārtas stāvoklis

© PixabayВид на ночной Таллин, Эстония
Вид на ночной Таллин, Эстония - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar koronavīrusu Igaunijā saslimuši jau 27 cilvēki, tāpat ir atklāti vīrusa izplatīšanās gadījumi valsts iekšienē.

RĪGA, 13. marts – Sputnik. Igaunijā ir ieviests ārkārtas stāvoklis, tiek ziņots valsts valdības mājaslapā.

No pirmdienas, 16. marta, skolas un augstskolas pāries uz mācībām neklātienē un mājmācību. Vai bērnudārzi turpinās strādāt un kā tiks organizēts to darbs, izlems vietējā pašvaldība vai privātā bērnudārza īpašnieki.

Ir aizliegti visi publiskie pasākumi. Līdz 1. maijam slēgti muzeji un kinoteātri, aizliegtas izrādes, koncerti, konferences un sporta sacensības. Sociālās aprūpes iestādēs, slimnīcās un cietumos darbosies apmeklēšanas aizliegums. Bibliotēkas strādās, taču ierobežotā apjomā.

Apturēta prāmju biļešu tirdzniecība maršrutā Tallina – Stokholma – Tallina. Uz robežas, tostarp lidostās un ostās, notiek sanitārā kontrole.

Ārkārtas stāvoklis darbosies līdz 2020. gada 1. maijam.

"Valdības absolūtā prioritāte ir Igaunijas iedzīvotāju veselības aizsardzība. Ārkārtas stāvoklis ir nepieciešams, lai Igaunija spētu visefektīvāk pretoties koronavīrusa izplatībai. Valstij jādod iedzīvotājiem skaidrus un nepieciešamības gadījumā obligātas instrukcijas, kas palīdzēs apturēt vīrusu," uzsvēra premjerministrs Jiri Ratass.

Premjerministrs piebilda, ka ar valsts pūliņiem vien krīzes pārvarēšanai ir par maz.

"Mēs esam situācijā, kad katram cilvēkam ir jāveic savs ieguldījums iedzīvotāju veselības aizsardzībā. Es saprotu neērtības, kuras visiem mums rada ārkārtas stāvokļa ieviešana, taču dienaskārtībā ir ne tikai cilvēku veselības, bet arī dzīvību aizsardzība."

Вид Риги. Ратушная площадь - Sputnik Latvija
Latvija izsludinājusi ārkārtējo situāciju saistībā ar koronavīrusu

Divpadsmitā marta vakarā Veselības departaments paziņoja, ka ar koronavīrusu Igaunijā ir inficējušies 27 cilvēki, tāpat ir konstatēta vīrusa izplatīšanās jau pašā valstī, raksta Postimees.

"Ja iepriekš uzdevums bija noskaidrot jaunus gadījumus un jaunus cilvēkus, kuriem bijis kontakts ar inficētajiem, tad tagad stratēģija ir mainījusies: mēs koncentrēsimies uz saslimšanas izplatīšanās ierobežošanu," Paziņoja Veselības departamenta Ziemeļtallinas reģionālās nodaļas vadītājs Esters Epiks.

Ārkārtas stāvokļa režīms ir izsludināts arī Latvijā.

Pasaules Veselības organizācija pasludinājusi jaunā koronavīrusa uzliesmojumu par pandēmiju. Pasaulē ir inficēti jau vairāk nekā 134 tūkstoši cilvēku vairāk nekā 100 valstīs, lielākā daļa ir atveseļojusies, taču bojā gājuši jau gandrīz 5000 cilvēku.

Ziņu lente
0