Kurš nākamais? Lidsabiedrība airBaltic sāk masveida darbinieku atlaišanu

© www.liepaja.lvСамолет Airbus A220-300 авиакомпании airBaltic
Самолет Airbus A220-300 авиакомпании airBaltic - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aptuveni 250 airBaltic darbinieku, kurus lidsabiedrības vadība grasās atlaist sakarā ar zaudējumiem reisu skaita samazināšanās dēļ, kļūs par pirmajiem koronavīrusa ekonomiskajiem upuriem.

RĪGA, 12. marts – Sputnik. Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic vadība vakar, 11. martā, personāla ārkārtas sēdē paziņoja par lēmumu samazināt darbinieku skaitu, raksta BB.lv. Saskaņā ar provizoriskiem datiem, savas darbavietas zaudēs līdz 250 darbiniekiem.

Airbaltic - Sputnik Latvija
Koronavīruss ietekmējis airBaltic darbu: lidsabiedrība samazina reisu skaitu

"Šis ir smags, taču nepieciešams lēmums. Pirmajos divos mēnešos airBaltic bija ļoti pozitīvs gada sākums, taču tagad mūs apdraud ārkārtēji apstākļi. Šobrīd esam spiesti šādi rīkoties, lai spētu pieņemt cilvēkus atpakaļ darbā un atgriezties uz mūsu izaugsmes ceļa, kad situācija uzlabosies. Mēs šo grūto periodu pārcietīsim kopā un saglabāsim ciešu dialogu ar mūsu darbiniekiem," sacīja airBaltic izpilddirektors Martins Gauss.

Tiek ziņots, ka šis solis ir saistīts ar asu reisu skaitu samazināšanu un atcelšanu, lidmašīnu ekspluatācijas samazināšanos, biļešu pieprasījuma krišanos. Tas viss ir kļuvis par neatņemamām koronavīrusa apkarošanas sekām visā pasaulē.

"Mēs patiesi ceram uz mūsu kolēģu un Latvijas sabiedrības sapratni šajā grūtajā laikā," beigās sacīja Gauss.

Saeimas deputāte Ļubova Švecova, komentējot situāciju ar 250 airBaltic darbinieku atlaišanu, uzrakstīja publikāciju savā Facebook lapā, nosaucot atlaistos par pirmajiem koronavīrusa ekonomiskajiem upuriem. Komentāros sociālo tīklu lietotāji atbalstīja viņas viedokli un izteica domu, ka nākamie rindā būs tūrisma firmu, viesnīcu un restorānu darbinieki.

Deputāts Vjačeslavs Dombrovskis uzskata, ka arī pirms koronavīrusa uzliesmojuma ekonomiskās izaugsmes prognoze Latvijai bija zema, savukārt pēc epidēmijas sākšanās, kura pārņēmusi visu pasauli, skartas būs praktiski visas Latvijas nozares. Visspēcīgāk koronavīruss satricinās noieta tirgu, sevišķi konkrētās nozarēs – aviopārvadājumi, tūrisms, izklaide. Dombrovskis uzsvēra, ka, ja Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijai (ESAO, OECD) izrādīsies taisnība un globālā izaugsme samazināsies par 63%, tad Latvijas IKP izaugsme šogad var sastādīt mazāk nekā 1%, kas ir aptuveni trešdaļa no plānotā.

Zināms, ka no 23. marta līdz 31. maijam lidsabiedrība kopsummā jau ir atcēlusi 580 reisus. Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka airBaltic bija spiesta atcelt reisus uz Milānu, Veronu, Romu, kā arī uz Telavivu.

Заправка автомобиля на автозаправочной станции - Sputnik Latvija
Kā naftas cenu kritums ietekmēs Latvijas degvielas tirgu

Itālijā patlaban ir reģistrēti vairāk nekā 12 tūkstoši inficēšanās gadījumu ar COVID-19, atveseļojušies 1045, miruši 827. Kopš otrdienas, 2020. gada 10. marta, karantīnas pasākumi, kas iepriekš tika ieviesti daļā Itālijas ziemeļu reģionos, tiek piemēroti visā valsts teritorijā. Pārvietošanās starp provincēm turpmāk ir atļauta tikai īpašas nepieciešamības gadījumos, aizliegti visi masveida pasākumi, slēgtas reliģiskās un kultūras iestādes.

Izraēla ieviesusi divu nedēļu karantīnu visiem, kas ieceļo no ārvalstīm. Karantīnas pārkāpšana var tikt klasificēta kā kriminālnoziegums ar cietumsodu uz laiku līdz 7 gadiem. Izraēliešu skaits, kam tika diagnosticēts jaunais koronavīruss, sasniedzis 97 cilvēkus.

Ziņu lente
0