"Bonjour": Krievijas kanālu vietā Latvijas iedzīvotājiem piedāvās franču kanālus

CC0 / plixs / Просмотр телевизора
Просмотр телевизора - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par Krievijas kanālu aizstāšanu ar nevienu neinteresējošajiem Francijas un Itālijas kanāliem nāksies maksāt maziem operatoriem reģionos - tie zaudēs klientus.

RĪGA, 12. marts – Sputnik. Prezidenta Egila Levita piedāvājums palielināt Latvijā televīzijas programmu apraides daļu ES oficiālajās valodās ir tīri politisks, paziņoja radio Baltkom ēterā bijusī Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes valdes locekle Gunta Līdaka.

"Tā tas arī ir jāsaprot: Krievijas kanālu vietā mēs piegādāsim Itālijas, Francijas, Spānijas kanālus. Jo politiķi tā grib un viņiem tas ir vajadzīgs. Tas, ko domā lielākā daļa cilvēku, tas šobrīd maz kuru interesē," norādīja Līdaka.

Turklāt, pēc viņas sacītā, šādas izmaiņas īpaši ietekmēs televīzijas pieejamību reģionos, kuru iedzīvotāji var izvēlēties par labu pirātiskajam saturam.

"Attiecībā uz kabeļtelevīzijas operatoriem: ja tā ir liela kompānija – "Lattelecom-TET" vai "Baltcom" – tām tas nekļūs par nekādu problēmu, jo pamata paketē ir ļoti daudz kanālu, mēdz būt līdz pat 100. Tiem pat 20% Krievijas kanālu nevajag, mēs lieliski zinām, cik Krievijas kanālu ir reāli populāri – pieci-seši, un viss. Savukārt mazajiem operatoriem reģionos būs grūti. Ja pamata paketē ir desmit kanāli, tad Krievijas kanāli drīkstēs būt divi. Bet ja pieci, tad tikai viens. Tātad, skatītājs pamēģinās uzlikt šķīvīti – ar to varēs skatīsies jebkuru pasaules valsti," sacīja Līdaka.

Пульт от телевизора - Sputnik Latvija
Par krievu valodu Latvijā nāksies maksāt? KF vēstniecība sašutusi par valodas kvotām TV

Pagājušajā nedēļā Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lieto komisija atbalstīja un iesniedza Saeimas balsojumam grozījumus, kuri paredz apraides krievu valodā daļas samazināšanu līdz 20% kabeļtelevīzijas telekanālu pamata paketē (dārgākās kabeļtelevīzijas operatoru paketēs kanāli būs pieejami bez ierobežojumiem).

Iniciatīvu ierobežot krievvalodīgā satura daļu televīzijā izvirzīja prezidents Levits. Viņš piedāvāja likumā nospraust punktu par to, ka katrā televīzijas programmu pamata paketē jābūt sabiedriskās televīzijas kanāliem, savukārt pārējiem 80% satura jābūt Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas oficiālajās valodās.

Ziņu lente
0