Latvija izsludinājusi ārkārtējo situāciju saistībā ar koronavīrusu

© Sputnik / Sergey MelkonovВид Риги. Ратушная площадь
Вид Риги. Ратушная площадь - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izglītības iestādes un sekcijas tiek slēgtas, bērni mācīsies attālināti, tiek ieviesti ierobežojumi masu pasākumu organizēšanai.

RĪGA, 12. marts - Sputnik. Latvijas valdība izsludina republikā ārkārtējo situāciju sakarā ar koronavīrusa izplatību, informēja premjerministrs Krišjānis Kariņš pēc ārkārtas krīzes padomes sēdes pabeigšanas.

"Pasaules Veselības organizācija konstatējusi, ka slimība nav apturama, bet tā ir ierobežojama. Lai izplatību ierobežotu, mums vismaz uz turpmākajām četrām nedēļām ir jāierobežo cilvēku kopā pulcēšanās," paziņoja Kariņš.

Bērni, uz mājām

No 13. marta skolas un citas izglītības iestādes, izņemot pirmsskolas, tiek slēgtas un tām ir jānodrošina mācības attālināti. Mācību iestāžu apmeklējums paredzēts tikai centralizēto eksāmenu kārtošanai.

Рулон туалетной бумаги - Sputnik Latvija
CNN: Kāpēc cilvēki koronavīrusa dēļ izpērk tualetes papīru

Lai bērns varētu apmeklēt bērnudārzu, no 13. marta vecākiem ir jāiesniedz rakstisks apliecinājums, ka bērns un ģimene nav apmeklējuši koronavīrusa skartās valstis vai teritorijas, nav bijis kontaktā ar koronavīrusu saslimušajiem un vecākiem nav iespēju citādi pieskatīt bērnu.

Tāpat krīzes padome pieņēma lēmumu apturēt nodarbības visās kultūrizglītības iestādēs un sporta sekcijās.

Ar risku – uz karantīnu

Personām, kuras apmeklējušas koronavīrusa skartos reģionus, divu nedēļu laikā jānovēro savas veselības stāvoklis, divas reizes dienā mērot temperatūru. Varasiestādes stingri lūdz personas, kas ieradušās no koronavīrusa skartajiem reģioniem, minimizēt tiešos kontaktus ar citiem cilvēkiem un palikt pašizolācijā, ja tomēr būs jāiziet no mājām, ir jāievēro divu metru distance no pārējiem.

Ja rodas akūtas infekcijas simptomi, jāvēršas pēc palīdzības pa tālruni 113.

Vairāk par 200 nepulcēties

Tāpat krīzes padome nolēma no 13. marta aizliegt par 200 cilvēkiem lielākus pasākumus.

Шествие легионеров в Риге 16 марта 2019 - Sputnik Latvija
Latvijā varētu atcelt 16. marta pasākumus

Ārkārtējā situācija tiek izsludināta uz vienu mēnesi, līdz 14. aprīlim. Par ierobežojošu pasākumu nodrošināšanu atbildīgo valdība noteica Latvijas Veselības ministriju.

Pagājušajā diennaktī Latvijā tika atklāti seši jauni koronavīrusa inficēšanas gadījumi. Kopumā republikā reģistrēti 16 saslimušie. Situāciju ar koronavīrusa izplatību pasaulē PVO pasludināja par pandēmiju.

Saskaņā ar oficiālo statistiku koronavīruss ir skāris 116 pasaules valstis un reģionus. Šajā brīdī ir zināms par 127 863 saslimšanas gadījumiem, 4718 letāliem iznākumiem un 68 310 izveseļošanās gadījumiem.

Ziņu lente
0