Kvalitāte klibo: Latvijas iedzīvotāji neapmierināti ar izglītības sistēmu

© Sputnik / Sergey MelkonovДень знаний в Рижской средней школе №88. Первоклассник плачет на торжественной линейке
День знаний в Рижской средней школе №88. Первоклассник плачет на торжественной линейке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gada laikā palielinājās Latvijas iedzīvotāju skaits, kuri uzskata, ka izglītības kvalitāte valstī ir zema.

RĪGA, 11. marts — Sputnik. Pēdējā gada laikā pieaudzis Latvijas iedzīvotāju skaits, kuri kritiski vērtē izglītības sistēmu, liecina pētījumu centra SKDS aptauja.

Rezultātus Twitter vietnē publicē centra direktors Arnis Kaktiņš.

"Gada laikā iedzīvotāju vērtējumi Latvijā iegūstamās izglītības kvalitātei varētu būt mazliet pasliktinājušies. Decembrī 24% to vērtē kā vairāk vai mazāk augstu, 46% uzskata, kā tā ir viduvēja, bet 21% ir kritisks vērtējums," raksta Kaktiņš, piebilstot, ka pirms gada kritisks vērtējums bija 16% respondentu.

​Iepriekš līdzīga attieksme pret izglītības līmeni bija 2013. gadā, tolaik gandrīz katrs ceturtais aptaujātais novērtēja to negatīvi.

Первоклассники на первом уроке - Sputnik Latvija
"Mūsu bērni ir aprobežoti": bērnu vecāki salīdzināja izglītību Latvijā un Krievijā

Pērn par vienu no lielākām izmaiņām izglītības sistēmā kļuva valodas reformas sākums vidusskolā: jo jau 2020. gadā mazākumtautību mācību iestādēs visa vidējā izglītība tiks pārvesta uz latviešu valodu. Daudzi krievvalodīgo skolēnu vecāki jau ir izjutuši negatīvas jauninājumu sekas: bērni tērē mācībām vairāk laika, viņi ir pārslogoti, dažiem pat radās logopēdiskās problēmas.

Tagad reformas sekas izvērtēs Eiropas Cilvēktiesību tiesa: tur tika nosūtītas 133 sūdzības pret skolu latviskošanu. Liels prasību daudzums var tuvināt lietas izskatīšanu.

Ziņu lente
0