Vai smadzenes viņiem ir? Tallinā notika diskotēka par spīti koronavīrusam

© Sputnik / Alessandro Rota / Pāriet pie mediju bankasЖенщина в медицинской маске в центре Милана
Женщина в медицинской маске в центре Милана - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida atteicās no pasākuma par godu valsts Kongresa gadadienai, jo, iespējams, saskārusies ar koronavīrusa pārnēsātājiem, toties Tallinā organizē diskotēku.

RĪGA, 10. marts – Sputnik. Koronavīrusa uzliesmojums valstī netraucēja Lasnamē rajona pārvaldei Tallinā organizēt jauniešu diskotēku un lielīties ar to sociālajos tīklos.

Фармацевт в лаборатории - Sputnik Latvija
Mediji: koronavīrusa infekcijas gadījumu skaits ASV pārsniedzis 500

Lasnamē rajona pārvalde informēja, ka 6. martā organizējusi kārtējo diskotēku, ko apmeklējuši aptuveni pieci simti jauniešu.

Igaunijas parlamenta deputāts Raimonds Kaljulaids (Sociāldemokrātiskā partija) savā lapā Facebook atklāti apvaicājās, vai pārvaldes pārstāvjiem ir smadzenes.

"Vai viņiem Lasnamē pārvaldē smadzenes ir??? Japānā VISAS skolas slēgtas no februāra beigām. Bet pie mums organizē bērnu svētkus bērniem no visiem reģioniem. Starp citu, Tallinā neatcēla arī diskotēku senioriem. Bezatbildība! Viņi nekādas ziņas nelasa? Vajag atcelt visus pilsētas pasākumus, ir īpaši senioriem. Skolās pāriet pie e-nodarbīām. Šodien," viņš rakstīja.

(Lasnamē pārvalde lapu sociālajos tīklos publicē krieviski, jo tas ir lielākais krievvalodīgais rajons Tallinā, bet igaunis Raimonds Kaljulaids – tāpēc, ka viņš atbalsta bilingvālo izglītību valstī).

Igaunijas veselības departamenta dati liecina, ka no 31. janvāra 293 valsts iedzīvotājiem veiktas vīrusa "Covid-19" analīzes. Slimība konstatēta 10 cilvēkiem.

Prezidente Kersti Kaljulaida, kura 7. martā atgriezās valstī pēc nedēļu ilgas vizītes ASV, atteicās piedalīties pasākumā par godu Igaunijas Kongresa gadadienai, jo iepriekš, iespējams, atradās vienā zālē ar cilvēkiem, kuri inficējušies ar koronavīrusu. Tā infekcijas gadījumu skaits ASV pārsniedzis 500, miris 21 cilvēks. Dažos štatos infekcijas dēļ izsludināts ārkārtas situācijas režīms. Vēlāk noskaidrojās, ka delegācija nav saskārusies ar inficētajiem, visas delegācijas analīzes bija negatīvas, slimības simptomi nevienam nav konstatēti.

Финские солдаты на построении - Sputnik Latvija
Somu karavīri nepiedalīsies NATO mācībās Norvēģijā koronavīrusa dēļ

"Tātad nākamnedēļ darbs turpināsies ierastajā režīmā, - paskaidroja Kaljulaida. – Protams, mēs rūpīgi sekojam cilvēku veselībai, un iesaku to darīt visiem."

PVO dari liecina, ka kontinentālajā Ķīnā koronavīrusa pacientu skaits sasniedzis 80 735 cilvēkus, 3119 miruši, izārstējušies 58 600. Aiz Ķīnas robežām koronavīruss aiznesis 413 cilvēku dzīvības.

Japānā, ko atsauca atmiņā politiķis, inficēti 1139 cilvēki. Valstī atcelti masu pasākumi, no marta sākuma slēgta lielākā daļa skolu. Tokijā un Osakā šogad nenotiks tradicionālie sakuras apbrīnošanas svētki, kas šogad izplauks marta otrajā pusē. Slēgta Disnejlenda un citi atrakciju parki. Sumo, beisbola un citas sacensības, kā arī koncerti un modes demonstrācijas notiek bez skatītājiem, ar tiešo translāciju tīmeklī.

Ziņu lente
0