Krievijā pirms 8.marta likvidēta liela partija inficētu ziedu no Latvijas

© Sputnik / Sergey MelkonovРозы на цветочной базе "King's flowers" на ул. Краста
Розы на цветочной базе King's flowers на ул. Краста - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā 35 tūkstoši neļķu, rožu un krizantēmu no dažādām valstīm izrādījušies inficēti ar bīstamiem karantīnas objektiem.

RĪGA, 8. marts - Sputnik. Starptautiskās sieviešu dienas priekšvakarā uz Sanktpēterburgu un Ļeņingradas apgabalu piegādāti vairāk nekā 16 miljoni ziedu no dažādām valstīm, tostarp arī no Latvijas, taču ekspertīzē noskaidrojās, ka gandrīz 35 tūkstoši no tiem inficēti ar karantīnas objektiem. Šī iemesla dēļ tos nācies iznīcināt, raksta "Ņevskije novosti".

Ziņots, ka Krievijas lauksaimniecības produktu kontroles iestāde "Rosseļhoznadzor" sadedzinājusi vairāk nekā 35 tūkstošus inficētu ziedu no Latvijas, Lietuvas, Slovākijas un Armēnijas.

Продажа цветов накануне 8 марта - Sputnik Latvija
Krievijā iznīcināti inficēti ziedi no Latvijas

Starp likvidētajiem ziediem bija neļķes, rozes, krizantēmas, alstromērijas, eustomas un mimozas.

Ekspertīze apliecināja, ka ziedi inficēti ar tādiem karantīnas objektiem, kā Rietumu (Kalifornijas) ziedu tripsis, tomātu tripsis, tabakas baltblusiņa.

Rietumu (Kalifornijas) ziedu tripsis ir visu dārzeņu kultūru un daudzu dekoratīvo sugu bieds. Kaitnieks ir bīstamu augu vīrusa slimību aktīvs pārnēsātājs. Krievijā tas iekļauts karantīnas objektu sarakstā.

Krievijā jau vairākkārt fiksēta Rietumu (Kalifornijas) ziedu tripša infekcija augiem, kas piegādāti KF no Latvijas. Piemēram, iepriekš Ļeņingradas apgabalā tika iznīcināti gandrīz 7 tūkstoši inficētu rožu, krizantēmu un alstromēriju, kas ievestas no Latvijas, Lietuvas un Slovākijas.

Pagājušajā gadā "Rosseļhoznadzor" speciālisti nosūtīja likvidācijai septiņas ziedu partijas – neļķes, krizantēmas, alstromērijas, gerberas, saulespuķes un rozes, kas audzētas Kenijā, Nīderlandē, Ekvadorā un Kolumbijā un nonākušas Krievijas teritorijā caur Latviju. Šie ziedi tāpat bija inficēti ar bīštamiem kaitniekiem.

Ziņu lente
0