Koronavīruss ietekmējis airBaltic darbu: lidsabiedrība samazina reisu skaitu

© Sputnik / Sergey MelkonovAirbaltic
Airbaltic - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rezervāciju skaits maršrutā Rīga – Milāna kļuvis ievērojami mazāks, tādēļ Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic samazinās reisu skaitu tajā.

RĪGA, 6. marts – Sputnik. Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic pieņēma lēmumu samazināt reisu skaitu maršrutā Rīga – Milāna. Par to tiek ziņots lidsabiedrības oficiālajā mājaslapā.

Tagad, laika posmā no 2020. gada 23. marta līdz 31. maijam airBaltic lidos uz Milānu no Rīgas vien divas reizes nedēļā.

Kompānijas airBaltic izpilddirektors Martins Gauss lidsabiedrības mājaslapā publicētajā paziņojumā skaidro, ka pēdējo dienu laikā vērojama manāma īstermiņa biļešu rezervāciju samazināšanās uz Milānu. Šajā sakarā arī tika pieņemts lēmums samazināt reisu skaitu.

​Taču Gauss uzsver, ka kopumā interese par Itāliju ceļotāju vidū nav kritusies. Tādēļ vasarā lidsabiedrība plāno atjaunot reisu skaitu pilnā apjomā.

Pasažieriem, kuri rezervēja biļetes uz atceltajiem reisiem, tiks piedāvātas biļetes uz citiem reisiem. Vai arī šie pasažieri varēs bez maksas pārcelt savu rezervāciju uz Milānai tuvākajiem airBaltic reisiem – Cīrihi, Ženēvu, Minheni vai Vīni.

Tāpat airBaltic aicina pasažierus sekot līdzi ārstu rekomendācijām un rūpīgi mazgāt rokas, lai izvairītos no inficēšanās riska saistībā ar sarežģīto epidemioloģisko situāciju. Ceļotājus, kuriem parādās saslimšanas simptomi, lūdz atlikt braucienu un neapdraudēt citu pasažieru veselību. Pie tam, saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas (PVO) datiem, inficēšanās risks uz lidmašīnas klāja esot ārkārtīgi niecīgs.

Пассажиры на регистрации в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Ar lidmašīnu no Bergamo uz Rīgu atlidoja nevis viens cilvēks ar koronavīrusu, bet divi

2019. gada 31. decembrī Ķīnas varasiestādes informēja PVO par nezināmas pneimonijas uzliesmojumu Uhaņā, Hubei provincē (valsts centrālā daļa).

Speciālisti noteica slimības ierosinātāju – tas ir koronavīruss 2019-nCoV. PVO atzina uzliesmojumu par starptautiskas nozīmes ārkārtas situāciju un piešķīra saslimšanai oficiālu nosaukumu – COVID-19.

Patlaban apstiprināto koronavīrusa inficēšanās gadījumu skaits kontinentālajā Ķīnā sasniedzis 80 552, no tiem 3042 pacienti ir miruši, vairāk nekā 53,7 tūkstoši ir atveseļojušies un ir izrakstīti no slimnīcām. Itālijā inficēto skaits pārsniedzis 3000 cilvēku.

Ziņu lente
0