Vācijas pilsonis aizveda koronavīrusu no Rīgas uz mājām

© Sputnik / Sergey MelkonovУлица в Старой Риге
Улица в Старой Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmais ar koronavīrusu saslimušais Igaunijas iedzīvotājs paspēja inficēt vienu cilvēku Rīgā, bet viņš jau ir aizbraucis mājās uz Vāciju.

RĪGA, 5. marts – Sputnik. Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) preses konferencē pastāstīja par COVID-19 izplatīšanos Latvijā.

Slimību profilakses un kontroles centra Risku un profilakses analīzes departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs pastāstīja, ka pagaidām ir zināms tikai par vienu koronavīrusa inficēšanas gadījumu no Igaunijas iedzīvotāja, kurš pagājušajā nedēļā atlidoja no Irānas uz Rīgas lidostu, ar mikroautobusu aizbrauca līdz Rīgas centram un pēc tam ar autobusu aizbrauca līdz Tallinai.

SPKC ilgu laiku neizdevās sameklēt vienu pasažieru no tā paša reisa Stambula – Rīga. Pēcāk noskaidrojās, ka tas bija Vācijas pilsonis un ka viņš atradās ar pirmo Igaunijas inficēto ne vien lidmašīnā, bet arī mikroautobusā līdz Rīgas centram.

Vīrietis pavadīja Latvijā vienu dienu, savukārt nākamajā dienā atgriezās Vācijā, kur viņam parādījās saslimšanas simptomi.

Tādējādi caur Rīgu, iespējams, ir izgājuši jau trīs COVID-19 inficēšanās gadījumi: iepriekš kļuva zināms, ka otrais inficētais Igaunijā, Tartu iedzīvotājs, aizritējušajā sestdienā atlidoja no Bergamo Itālijā uz Rīgas lidostu, no kurienes pēcāk ar privāto automobili devās uz Igauniju.

Международный аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Jaunais ar koronavīrusu inficētais Igaunijā nokļuva valstī caur Latviju

Pēc šobrīd esošās informācijas, ceļojuma laikā pacientam nebija infekcijas saslimšanas pazīmju, tādēļ risku citiem pasažieriem vērtē kā minimālu. Taču SPKC lūdz reisa FR4714 pasažierus, kas atlidoja uz Rīgu 29. februārī, plkst. 17:40, kuri sēdēja no vietās no 23. līdz 27. rindai, piezvanīt pa tālruni 113.

Saslimušie ar koronavīrusu pašā Latvijā patlaban nav atklāti – sieviete, kura iepriekš tika ievietota slimnīcā ar aizdomās par saslimšanu, ir izrakstīta no slimnīcas.

Saskaņā ar šodienas datiem, inficēto skaits kontinentālajā Ķīnā ir pārsniedzis 80 tūkstošus cilvēku, miruši 3012 cilvēki, izārstējušies vairāk nekā 52 tūkstoši. Inficēto skaits ārpus ĶTR pārsniedzis 12,5 tūkstošus 76 valstīs, miruši 214 cilvēki.

Ziņu lente
0