Koronavīruss nobiedējis Latvijas tūristus – cilvēki sākuši mazāk ceļot

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Pāriet pie mediju bankasИностранная туристка в защитной маске на Красной площади в Москве
Иностранная туристка в защитной маске на Красной площади в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tas, ka valstī bijis viens koronavīrusa gadījums, nenozīmē, ka to vairs nedrīkst apmeklēt, atgādina Latvijas tūroperatori.

RĪGA, 5. marts – Sputnik. Gandrīz 50% no martā ieplānotajiem ceļojumiem ir atcelti cilvēku pārmērīgā uztraukuma saistībā ar koronavīrusu dēļ, paziņoja Latvijas televīzijas ēterā Latvijas Tūrisma operatoru un aģentu asociācijas valdes loceklis Ēriks Lingebērziņš.

Tajā daļēji viņš saskata mediju vainu, kas rosina paniku.

Улица в Старой Риге - Sputnik Latvija
Vācijas pilsonis aizveda koronavīrusu no Rīgas uz mājām

"Cilvēkiem, kas ceļo, ir ļoti daudz informācijas. Un mediji nereti rada vēl papildu bailes, kuras vairākos gadījumos nav pat pamatotas," paziņoja Lingebērziņš.

Viņš atzīmēja, ka tūrisma nozare vadās pēc Pasaules Veselības organizācijas (PVO) norādēm attiecībā uz to, uz kādiem reģioniem un valstīm nav ieteicams doties. Un tas, ka desmit pasaules valstīs reģistrēts pa vienam COVID-19 saslimšanas gadījuma, pēc Lingebērziņa sacītā, vēl nenozīmē, ka uz turieni vispār nevajadzētu braukt.

Arī Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs atzīmēja, ka pastāv būtiska starpība starp valstīm, kur atklāts inficēts cilvēks, un tām zonām, kur notiek nekontrolējama vīrusa cirkulācija.

Pēc viņa sacītā, šobrīd Latvijā pat netiek dotas slimības lapas cilvēkiem, kas, piemēram, atgriezušies no Itālijas ziemeļiem, kur tiek atzīmēts koronavīrusa uzliesmojums. Slimības lapu var saņemt tikai cilvēki, kuriem bijis kontakts ar inficējušos personu.

Divi no trim cilvēkiem, kuriem tika atklāts koronavīruss Baltijas valstīs, inficējās Itālijas ziemeļos – Lietuvas paciente inficējās Veronā, savukārt Igaunijas pacients – Bergamo. Trešais cilvēks inficējās Irānā. Latvietei, kura nesen atgriezās no Milānas, koronavīruss pēc atkārtotas pārbaudes neapstiprinājās.

Международный аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Jaunais ar koronavīrusu inficētais Igaunijā nokļuva valstī caur Latviju

Jau februāra beigās ES valstis konstatēja koronavīrusa negatīvo ietekmi uz tūrisma sektoru. Tostarp Ķīnas tūristi janvārī-februārī koronavīrusa dēļ anulēja Eiropas viesnīcās rezervācijas 2 miljonu nakšu apmērā.

Laika posmā no 2020. gada 1. marta līdz 31. maijam vien Itālijas tūrisma nozare cietīs zaudējumus aptuveni 7,4 miljardu eiro apmērā, paziņoja trešdien tūrisma biznesa nozarē strādājošo uzņēmēju nacionālās konfederācijas prezidents Luka Patane. Kopējais ārzemju un Itālijas tūristu skaits Apenīnos epidēmijas rezultātā samazināsies par aptuveni 31,5 miljoniem cilvēku.

Iepriekš Itālijas Viesnīcu biznesa un tūrisma uzņēmēju federācijas "Federalberghi" prezidents Bernabo Boka paziņoja RIA Novosti, ka koronavīrusa uzliesmojuma dēļ Apenīnos patlaban rezervāciju atcelšanas valsts viesnīcās sasniedz 70-80%. Pēc viņa sacītā, šo efektu valsts tūrisma nozarei var saukt par "postošu".

Ziņu lente
0