Politika

Latvijas Krievu savienība nosauca galveno pretinieku Rīgas vēlēšanās

© Sputnik / Sergey MelkonovМирослав Митрофанов на акции протеста в Риге против социального и национального неравенства в Латвии. 12 января 2019 г.
Мирослав Митрофанов на акции протеста в Риге против социального и национального неравенства в Латвии. 12 января 2019 г. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Krievu savienība Rīgas domes vēlēšanās konkurēs ar "Saskaņu", taču daudz lielāku draudu rada vēlētāju vienaldzība, paziņoja LKS līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs.

RĪGA, 4. marts – Sputnik. Latvijas Krievu savienība (LKS) grasās piedalīties gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, paziņoja Sputnik Latvija tās līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs. Pēc viņa sacītā, priekšvēlēšanu saraksta dalībnieki tiks paziņoti tuvākajā laikā.

LKS cer uz konstruktīvu dialogu ar "Saskaņas" Rīgas saraksta līderi Konstantīnu Čekušinu un vēlētāju interešu dēļ ir gatava diskusijām ar visu kustību pārstāvjiem nākamajā domes sasaukumā, atzīmēja Mitrofanovs.

"Vai nu LKS atdzimst kā parlamenta partija, un pirmais solis pie tā ir atgriešanās Rīgas domē; vai arī mūs pilnībā iznīcinās, un krievu kopiena atgriežas pie letarģiskā miega, kurā tā atradusies pēdējos desmit gadus," uzsvēra Mitrofanovs.

Pēc viņa sacītā, dažu gadu laikā Rīgā ir izveidojusies stabila Latvijas Krievu savienības atbalsta grupa.

Голосование на выборах в Европарламент в Риге - Sputnik Latvija
Politika
Grauj uzticēšanos vēlēšanām: vai CVK pareizi izvēlējusies Rīgas domes vēlēšanu dienu

"Šie cilvēki interesējas, iedziļinās, strīdas – viņus būs diezgan grūti pārliecināt mainīt domas. Stabilai uzvarai mums ir jāliek ieinteresēties, pārliecināt vēl daļu cilvēku. Un mūsu galvenais pretinieks nav "Saskaņa", bet gan absolūta vairākuma Rīgas vēlētāju apātija un nošķirtība. Viņu balsojums par labu "Saskaņai" – tā ir cilvēku slinkā izvēle, kuri nevēlas iedziļināties, tikt skaidrībā un domāt," sacīja Mitrofanovs.

Viņš atzīmēja, ka apātija un intereses zaudēšana par politiku – tā ir liela Latvijas problēma kopumā. "Bez šaubām, "Saskaņa" kļūs par LKS konkurentu Rīgas vēlēšanās, taču vēlētāju vienaldzība nes daudz lielāku draudu," piebilda politiķis.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas ir ieplānotas 25. aprīlī. Kandidātu sarakstu galīgie varianti partijām ir jāiesniedz CVK līdz 26. martam.

Ziņu lente
0