Politika

Partiju reitings: "Saskaņa" un ZZS ir topā, trīs Saeimā neesošās partijas apsteidza KPV LV

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdošās koalīcijas partiju kopējais reitings vien nedaudz apsteidz divu opozīcijas partiju kopējo rezultātu; tikmēr sociālo tīklu lietotāji uzdod jautājumu, kādēļ LTV ik pa reizei izceļ virsrakstā "Jauno Vienotību", ja tā ir tikai trešajā vietā.

RĪGA, 3. marts – Sputnik. Februārī lielākās daļas Saeimas partiju reitings turpināja kristies, un vēl viens Saeimā neesošais politiskais spēks – "Progresīvie" – apsteidza koalīcijas vājo posmu – KPV LV.

Конгресс партии Согласие - Sputnik Latvija
Partiju reitingi: "Saskaņa" divas reizes apsteidz NA, KPV LV – valdības vājais posms

Šādi ir SKDS aptaujas rezultāti, kas pēc telekanāla LTV pasūtījuma tika veikta februāra vidū.

Tradicionāli līderpozīciju ieņem partija "Saskaņa" ar rezultātu 12,3%. Šī politiskā spēka reitings kopš novembra līdz janvārim nedaudz auga, taču tagad atkal ir pazeminājies vairāk nekā par 1%. Ja salīdzina ar 2019. gada aprīļa datiem, kritums sastāda 7,4%.

Otrajā vietā ir cita Saeimas opozīcijas partija – Zaļo un zemnieku savienība. Jau vairāk nekā pusgadu tās reitings svārstās ap 8%, šoreiz tas sastāda 7,9%.

Tālāk seko četras valdības partijas: "Jaunā Vienotība" (6,4%), Nacionālā apvienība (5,4%), "Attīstībai/Par!" (5,4%) un Jaunā konservatīvā partija (4,1%). Pēdējā valdošās koalīcija partija KPV LV ierindojusies vien 10. vietā ar 1,3% balsu, palaižot priekšā ne vien Latvijas Reģionu apvienību (3,3%) un Latvijas Krievu savienību (2%), kas apsteidza to arī pagājušajā reizē, bet arī "Progresīvos" (2,2%).

Februārī pazeminājās visu Saeimas partiju reitings, izņemot "Jauno Vienotību" (šīs partijas atbalsts pieauga par 0,3%) un "Attīstībai/Par!" (popularitāte palika līdzšinējā līmenī). Taču kopējais opozīcijas partiju - "Saskaņas" un ZZS – reitings sastāda vairāk nekā 20%, savukārt piecu valdības partiju reitings nedaudz pārsniedz 22%.

Tikmēr Twitter lietotāja Elza pievērsa uzmanību tam, ka publikācijā par reitingu un attiecīgajā ziņā portālā LTV nolēma likt uzsvaru uz "Jaunās Vienotības" rezultātu, lai gan tā ieņēma vien trešo vietu.

"Februārī no valdības partijām labākais reitings "Jaunajai Vienotībai"," šādu virsrakstu deva sabiedrisko mediju portāls lsm.lv.

"Kā "pareizi", jau kuru reizi, pasniegt sabiedrībai aptaujas datus par partiju reitingiem. "Labvakar! Pēc SKDS aptaujas datiem, populārākās partijas februārī ir Saskaņa un ZZS. Tāpēc mēs teiksim, ka no valdības partijām labākais reitings ir Jaunajai Vienotībai. Mēs gribam, lai jūs domātu, ka populārākā partija ir JV," ironizē Elza.

To pašu šī lietotāja atzīmēja 2019. gada decembrī, kad "Jaunā Vienotība" bija vien ceturtajā vietā, pēc "Saskaņas", ZZS un Nacionālās apvienības, taču vienalga izrādījās LTV virsrakstā kā partija, kuras atbalsts gada laikā pieaudzis visvairāk.

Ziņu lente
0