Reisā kopā ar koronavīrusa slimnieku pārsvarā bija Latvijas iedzīvotāji

© REUTERS / NACHO DOCEТуристы прибывают в аэропорт
Туристы прибывают в аэропорт  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Noskaidroti visi avioreisa Stambula-Rīga pasažieri, pašlaik viņi atrodas karantīnā ārstu uzraudzībā.

RĪGA, 1. marts – Sputnik. Liela daļa avioreisa pasažieru, kuri ieradās Rīgā 27. februārī no Stambulas, un kuru starpā bija ar koronavīrusu saslimušais Irānas pilsonis, bija Latvijas pilsoņi, raksta Tvnet.lv, atsaucoties uz Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC). Visu pasažieru vārdi ir zināmi. Patlaban viņu stāvokli kontrolē ģimenes ārsti.

Ziņots, ka atlidojušajiem Latvijas pilsoņiem nāksies pavadīt mājās 14 dienas un ievērot izolācijas noteikumus. Ārsti uzturēs ar viņiem sakarus visu diennakti, lai kontrolētu situāciju.

Человек в защитной маске сидит на рынке - Sputnik Latvija
Nebaidieties no koronavīrusa un brauciet uz laukiem: ārsti Latvijā lūdz nezvanīt velti

Dati par citu valstu pilsoņiem, kuri lidoja ar to pašu reisu, nodoti Igaunijas, Lietuvas un Zviedrijas kompetentajām iestādēm.

Iepriekš pirmais COVID-19 saslimšanas gadījums tika fiksēts Igaunijā. Kļuva zināms, ka saslimušais vispirms ieradies Rīgas lidostā ar reisu no Stambulas, nokļuvis autoostā ar maršruta taksometru, pēc tam devies uz Tallinu "Lux Express" autobusā. Igaunijā viņš sajutis sāpes kaklā un izsaucis ātro palīdzību. 

Tāpat koronavīrusa COVID-19 infekcijas gadījums oficiāli apstiprināts Lietuvā. Sieviete, kas atgriezās no Veronas 24. februārī, patlaban izolēta Šauļu slimnīcā. Viņai ir viegli izteikti simptomi, temperatūra nav paaugstināta. Mediķi uzrauga arī slimnieces ģimenes locekļus, iestādes cenšas noskaidrot, ar ko sieviete tikusies un seko šo cilvēku stāvoklim.

Pirmais inficēšanās gadījums fiksēts arī Baltkrievijā. Republikas Veselības ministrijas dati liecina, ka 27. februārī infekcija fiksēta studentam no Irānas, kuš ieradās Baltkrievijā 22. februārī no Baku.

Ziņu lente
0