Ceļu no Rīgas uz Tartu slēgs novadu reformas dēļ

© Sputnik / Sergey MelkonovСельское хозяйство основной вид деятельности в Айзпуте
Сельское хозяйство основной вид деятельности в Айзпуте - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Strenču novada iedzīvotāji nav panākuši dialogu ar Vides ministriju un izšķīrušies par citu ceļu – nākamnedēļ viņi izvedīs uz ceļa smago tehniku.

RĪGA, 29. februāris – Sputnik. Strenču novada, kā arī Trikātu un Ēveles pagasta iedzīvotāji 4.martā organizēs atkārtotu protesta akciju pret teritoriju pievienošanu Valkas novadam, vēsta Latvijas radio 4. Akcijas dienā noritēs iedzīvotāju sapulce, ko apmeklēt ielūgts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce, prezidenta kancelejas pārstāvji, Saeimas spīkere Ināra Mūrniece un Saeimas deputāti. Protest dalībnieki plāno ar smagās tehnikas palīdzību bloķēt tranzīta ielu Strenču ciemā – ceļu, kas ved no Rīgas uz Tartu.

Protestu iemesls – administratīvi teritoriālā reforma, kas paredz Strenču novadu, kā arī Trikātu un Ēveles pagastus pievienot Valkas novadam.

Латгальский флаг - Sputnik Latvija
"Latgali nevar pārdalīt. Nošķelt kā Berlīni": arī austrumos protestē pret novadu reformu

Strenču novada domes priekšsēdētājs Jānis Pētersons paskaidroja, ka pašvaldības cīnās par iespēju pievienoties Valmierai, jo to ikdienas dzīve saistīta ar Valmieru. Tas ir ekonomiski izdevīgi cilvēkiem, un viņi par to nobalsojuši aptaujā – gandrīz 93% tās dalībnieku atbalstījuši pievienošanu Valmierai. Viņš norādīja, ka VARM lēmums pievienot pašvaldības Valkai ir neloģisks un ekonomiski nepamatots. Tāpēc pašvaldības minējušas savus argumentus un faktus par labu Valmierai. Taču saruna ar VARAM nav izdevusies – bijis monologs no pašvaldības puses, monologs no ministra puses, lai arī pašvaldība centusies panākt sarunu.

Šonedēļ lauksaimnieki jau izveda lauksaimniecības tehniku Strenču ielās, protestējot pret novadu reformu. Iepriekš šo metodi jau izmēģinājuši Vidrižu, Skultes un Lēdurgas pagastu iedzīvotāji, ko plānots pievienot Saulkrastu novadam. Tiesa, tās nebūt nav radikālākās protestu metodes pret novadu reformu – neoficiālas ziņas liecina, ka Varakļānu novadā par nepareizu viedokli novada likteņa jautājumā pat plīsuši stikli logos.

Saeimas deputāti cer varas sākumā, gadu pirms pašvaldību vēlēšanām apstiprināt administratīvi teritoriālās reformas plānu.

Ziņu lente
0